AWC verliest doelpuntenfestival bij RKZVC

 De wedstrijd begint met een strijdvaardig AWC en al in de 2e minuut scoort Boy Visser uit een vrije trap de 0-1 binnen en al in de 83 minuut scoort Fren Steven uit een voorzet van Freek Thoone de   0-2 binnen via de binnenkant van de paal. Eindstand 5-3.

Maar ook RKZVC laat zich niet onbetuigd en moet onze keeper redden op een inzet  door een bal via de lat uit het doel te houden. Toch komt RKZVC in de 13e minuut op 1-2 door Mart Schutten na een foutieve ingreep van onze keeper, die zich daarbij  blesseert en de wedstrijd vlot daarna moet verlaten. Jan Evers is zijn vervanger en kan zijn doel tot de 37e minuut schoon houden.

 

Tussendoor scoort Rico Timmermans nog wel de 1-3 uit een prachtige vrije trap. Nog voor rust komt RKZVC op 2-3, wederom na zwak ingrijpen van de verdediging, door Waldo Rhebergen, die onze keeper kansloos laat. Dat betekent weer hoop voor hen en dat laten ze zien in de 2e helft. AWC komt direct onder flinke druk te staan, maar krijgt AWC toch ook nog 2 grote kansen alvorens RKZVC in de 57e minuut langszij komt door een doelpunt van Toby Bokkers.

Daarna is er nog slechts 1 ploeg , die overheerst en dat is RKZVC. Toch is de 1e kans op een voorsprong voor AWC, maar de bal wordt, wederom door een prachtige vrije trap van Boy Visser, via de kruising naast geschoten.  Ook krijgt Youri Hubers nog een mooie kans om te scoren, maar het doelpunt valt aan de andere kant. De voorwaartsen worden telkens via lange ballen op de 2 buitenspelers in kansrijke posities gebracht en dat resulteert in de 89e minuut  in de 4-3 door de 2e van Mart Schutten.

In de 93e minuut valt nog, door een ongelukkig moment van Jaap Jansen, de 5-3, die de bal onbedoeld in eigen doel caramboleert. De uitslag is aan het eind 5-3 voor RKZVC, maar op basis van de goede kansen van AWC had er meer in gezeten.

 

©Door Harrie Jansen

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA