Oeken snoept punt weg bij nummer twee ESA (Fotoreeks)

Arnhem – Oeken heeft zich, uit tegen nummer twee ESA, via een goede teamprestatie gerevancheerd voor het tegenvallende duel van vorige week. In Arnhem-Rijkerswoerd kwam het scherp spelend zebra-collectief zelfs nog enige tijd op voorsprong, maar moest uiteindelijk in de slotfase de gelijkmaker toestaan.

De gastheren hadden misschien wel de nodige individuele kwaliteit in huis, maar Oeken stelde daar, na een moeizaam begin een degelijk collectief tegenover dat ook regelmatig voor de aanval koos. Een verdiend bonuspunt voor de mannen van Stefan Jansen

ESA startte furieus en dat leverde het eerste kwartier enkele hachelijke situaties op, maar de defensie met een weer uitblinkende keeper Niek Wösten hield het doel schoon. Gaande de eerste helft kreeg Oeken meer grip op de gastheren en liet zich met een aantal snelle uitbraken over de vleugels ook aanvallend zien. Toch was het ESA dat na 35 minuten via een vlotte combinatie door de Oeken-defensie wist te snijden (1-0). Maar dat bleek een extra uitdaging voor de zebra’s om voor haar eigen kansen te gaan. Want drie minuten later was het de weer moeilijk grijpbare rechterspits Jeroen van de Berg die met een prachtige voorzet Marco Heersema in staat stelde de gelijkmaker te maken (1-1), deze keer met de voet.

Na rust bleef Oeken op de ingeslagen weg doorgaan, de duels werden allengs feller en dat leverde het nodige geel op aan beide zijden zonder dat het spel ontaardde. Wel kreeg Oeken zo na tien minuten een vrije trap op zo’n twintig meter van het ESA-doel.

Julian van Hummel stuurde de bal laag door het woud van benen, waarbij verdediger Nino Schoonman een beslissend tikje wist te geven richting ESA net (1-2). Even daarvoor waren de Arnhemmers nog gevaarlijk geweest en had doelman Niek Wösten nog een moeilijke “zwabber” bal met de voet weten te keren. De gastheren zetten alles in om de achterstand weg te werken en een kwartier voor tijd lukte dat uiteindelijk (2-2). In die eindfase zat Oeken nog dichtbij een zege toen Coen Hagedoorn een mooie actie net niet koel genoeg kon afronden.

 

Opstelling Oeken: Niek Wösten, Julian van Hummel, Nino Schoonman, Jesse Heutink, Jochem Hogenboom, Jelmar Schoonman, Melvin van Dam, Erik-Jan Huisman, Daan Egbers, Jeroen van de Berg (75. Coen Hagedoorn), Marco Heersema

 

KLIK HIER VOOR HET ONLINE ALBUM

©Fotograaf Nico Kooij

© Text VV Oeken