Blauw-Geel ‘55 stuurt OWIOS kansloos huiswaarts (5-0)

In Ede kreeg OWIOS een gevoelige tik op de neus en verloor met 5-0 van Blauw-Geel ’55. Een apathisch OWIOS keek na ruim 20 minuten al tegen een achterstand aan van 2-0 en kwam dit niet meer te boven.

 

OWIOS bewaart geen goede herinneringen aan sportpark Peppelensteeg en met dat in het achterhoofd zou je verwachten een fanatiek OWIOS. In het eerste deel van de eerste helft was Blauw-Geel ’55 echter veel feller en zette de toon voor de wedstrijd. OWIOS begon in een gewijzigde opstelling door enkele blessuregevallen en hierdoor was Hendri Nagelhout in de spits geposteerd.

In de eerste minuten kreeg Blauw-Geel ’55 al enkele mogelijkheden voordat in de 8e minuut het doelpunt viel. Een diepe bal vanuit de achterste linie stuiterde op het slechte kunstgrasveld over Arjan Boon heen en Jorino Kleijn pikte de bal op en in het sprintduel met Arjan Boon zette hij met een houdbaar schot Blauw-Geel ’55 op voorsprong.

Na een kwartier zou OWIOS bijna op gelijke hoogte komen met de eerste mogelijkheid, maar het mooie en knappe afstandsschot van Corné Hamelink belandde op de paal. De 2-0 viel snel erna en werd wederom makkelijk weggegeven. Vanuit de ingooi mocht de bal een keer stuiteren in de doelmond en het was Simon Kooiman die vervolgens de ingooi tot doelpunt kon promoveren.

Na het omzetten van het centrum en het inbrengen van de jonge Levi Dickhof kwam OWIOS eindelijk wat meer in de wedstrijd. De beste kans was voor Hendri Nagelhout. Geheel vrijstaand ontving hij in het strafschop gebied de bal uit een vrije trap van Erik van Haagen, maar te gehaast schoot hij met een soort karatetrap over het doel. Vlak voor het einde nam Levi Dickhof het doel van Blauw-Geel ’55 nog onder vuur, maar het vizier stond te hoog afgesteld. In de blessuretijd kwam OWIOS nog goed weg.

Kamal Bendadi omspeelt de buitenspelval, maar alleen voor doelman Ponstein schiet hij hoog over. In de 2e helft had OWIOS ongetwijfeld een strijdplan om snel de aansluitingstreffer te maken, maar dit strijdplan kon al snel de prullenmand in. Het eerste gevaar kwam nog wel van OWIOS, maar de kopbal van Nagelhout miste kracht om doelman Michel van Beek te verassen. Even later hielp OWIOS Blauw-Geel ’55 in het zadel. In de opbouw werd Kamal Bendadi volledig over het hoofd gezien en alleen voor keeper Herold Ponstein maakte hij geen fout  en gooide het duel definitief in het slot.

OWIOS probeerde het daarna nog wel, maar de echte overtuiging ontbrak. De enige speler die zich onttrok aan de misère was de jonge Levi Dickhof die met enkele acties zijn visitekaartje afgaf. Tien minuten voor tijd leed Erik van Haagen op eigen helft balverlies en met één pass stond Simon Kooiman vrij en schoot hij de bal onder doelman Ponstein door.

Enkele minuten later was het Jorino Kleijn die na een mooie aanval en doelpunt de eindstand op het bord zette. Een eretreffer was OWIOS ook niet gegund al raakte Levi Dickhof vlak voor het einde nog wel de paal . Resume is dat OWIOS met name in de beginfase zich liet aftroeven door het felle Blauw-Geel ’55 en de doelpunten wel heel makkelijk weggaf.

 

Opstelling Owios: Ponstein, Schreurs, Hoogland , Boer, Boon (33. Dickhof), Hamelink, M. Bastiaan, P. Bastiaan (61. Mensink), Van Haagen, Uitslag, Nagelhout ©

Scoreverloop:

’08 – 0-1 Jorino Kleijn

’22 – 0-2 Simon Kooiman

’52 – 0-3 Kamal Bendadi

’79 – 0-4 Simon Kooiman

’82 – 0-5 Jorino Kleijn

 

© fotograaf : Henrico Fotografie