Voorbeschouwing l OWIOS en Blauw-Geel‘55 zijn aan elkaar gewaagd zijn

OLDEBROEK – OWIOS speelt zaterdag in Ede op sportpark Peppelensteeg tegen Blauw-Geel ‘55. De wedstrijd begint om 15.00 uur en staat onder leiding van de heer L.C. Meijer.


In dit decennium hebben Blauw-Geel ’55 en OWIOS vaak tegen elkaar gestreden en werd Blauw-Geel ’55 in de loop der jaren een angstgegner voor OWIOS. Vorig jaar werd echter eindelijk de ban gebroken en boekte OWIOS een ‘historische’ overwining.

In de uitwedstrijd won OWIOS met 1-0 en ook thuis in de laatste wedstrijd trok OWIOS met 2-1 aan het langste eind. Beide ploegen staan op de ranglijst dicht bij elkaar. Blauw-Geel ’55 staat op de 10 e plek en OWIOS op de 11 e plek van de ranglijst.

Blauw-Geel ’55 staat op een lagere plaatst dan gewend in de afgelopen jaren. Het lijkt erop dat Blauw-Geel ’55 net als OWIOS moeite heeft om te scoren en dan wordt het lastig om wedstrijden te winnen. Blauw-Geel 55 heeft 8 punten uit 6 wedstrijden. Blauw-Geel ’55 verloor van Unicum, Renswoude en verrassend van ESC.

Het speelde gelijk tegen VRC en AVW ’66 en het won van VVOP en FC Horst. Vorige week had Blauw-Geel ’55 het vizier wel scherp staan. In het restant van een half uur van de wedstrijd tegen FC Horst scoorde Blauw-Geel 55 nog twee keer en won met 3-0 van FC Horst. Hierdoor ging Blauw-Geel ’55 OWIOS op de ranglijst voorbij.

OWIOS staat een plek onder Blauw-Geel ’55. In verschillende wedstrijden verzuimde OWIOS om de wedstrijd naar zich toe te trekken. OWIOS verloor van FC Horst, Unicum en Woudenberg, speelde gelijk tegen VSCO en VVOP en won  van VRC. In de laatste competitiewedstrijd speelde OWIOS met 1-1 gelijk tegen VVOP. OWIOS had de kansen, maar het was toch VVOP dat op voorsprong kwam.

Vlak voor rust scoorde OWIOS eindelijk de gelijkmaker. In de 2e helft kwam er geen verandering meer in de stand en kon OWIOS slechts 1 punt bijschrijven. Beide ploegen zullen een overwinning willen pakken om afstand te nemen van de onderste regionen. Maar beide ploegen zullen ook aan elkaar gewaagd zijn. Het zal dan ook een interessant duel worden wie de overwinning naar zich toe zal trekken.

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA

Fotograaf: Henrico Fotografie