Machtig herstel van Roda Boys op Brederodes (FOTOREEKS)

Vooraf waren de belangen voor beide teams duidelijk; Brederodes moest winnen om uit de onderste regionen weg te komen en voor Roda Boys was het zaak om zich te herstellen na de nederlaag van vorige week tegen Woudrichem om zodoende mee te blijven spelen in de bovenste regionen van de ranglijst. Eindstand 1-5.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Pieter van Veelen. Roda Boys kwam goed uit de startblokken en zette veel druk op de verdediging van Brederodes zonder tot grote kansen te komen. Brederodes kwam in de beginfase een keer gevaarlijk voor de goal van Tony Salm maar de inzet ging voorlangs. Daarna zakte de wedstrijd aan beide kanten weg en was er over en weer veel balverlies en waren er veel foutieve passes. Verder dan een inzet van Christiaan van Aalst en een schot van Nils Loef, welke beide werden gepareerd door de doelman van Brederodes, kwam Roda Boys niet. Tot vlak voor rust toen Rick van Pinxten onreglementair werd gestuit binnen de zestien waarna Roda Boys een strafschop te nemen kreeg. Deze werd door Martijn de Wildt onberispelijk binnen geschoten hetgeen de ruststand van 0-1 betekende.

Na de rust kwam Roda Boys goed uit de startblokken. Een vrije trap van Martijn de Wildt werd gekeerd door de doelman terwijl een schot van Tom Diender in het zijnet belandde. Net na het kwartier kantelde de wedstrijd. Verdediger Alexander Mcdermott dacht, zonder enige rugdekking, Christiaan van Aalst uit te spelen echter hij verloor de bal waardoor Christiaan vrije doorgang naar de goal had.

 

Mcdermott hield Christiaan vast en scheidsrechter van Veelen kon niets anders dan de rode kaart tonen zodat Brederodes verder moest met tien man. De vrije trap die daarna volgde werd door Martijn de Wildt onberispelijk binnen geschoten hetgeen de 0-2 betekende. Daarna ging het snel. Roda Boys profiteerde optimaal van de ruimte die er kwam. Na een vloeiende aanval over een aantal schijven was het Christiaan van Aalst die de 0-3 kon binnenwerken en een paar minuten later kon

Tom Die

nder na een voorzet van Jordi de Wit de 0-4 aantekenen en was de wedstrijd gespeeld. Ondanks de numerieke minderheid kon Brederodes nog wat terugdoen. Op het half uur was het, na een diepe bal, knullig uitverdedigen van Roda Boys waarna Mike de Groot namens Brederodes de 1-4 kon binnenkoppen. Even later kopte Robin Stroo van Brederodes na een voorzet ook nog op de paal.

Het slotakkoord was echter voor Roda Boys. In de slotminuut schoot invaller Rico Grandia na een scrimmage de 1-5 tegen de touwen hetgeen direct ook de eindstand was. Roda Boys herstelde zich knap na de nederlaag van vorige week en nam, mede door het 1-1 gelijkspel tussen Woudrichem en Nivo Sparta, op doelsaldo de koppositie weer over en kan over 2 weken thuis tegen Papendrecht de 1e periode binnenhalen. Volgende week wacht eerst nog het thuisduel voor de beker tegen Sleeuwijk, de ploeg van onze oud trainer Pieter Tuns.

 

KLIK HIER VOOR HET ONLINE ALBUM

©Door Gerald van Zanten