Samenvatting l DZC’68 vs Nunspeet 03-11-2018

DZC’68 pakte afgelopen zaterdag (3/11) een puntje tegen Nunspeet. Het werd 1-1 op Sportpark Zuid en DZC blijft daarmee 13e en voorlaatste op de ranglijst. De donderdag ervoor was er tijd om in de Delade Business Lounge te spreken met Sergio Keurntjes.

 

Dat het moest gebeuren tegen Nunspeet was duidelijk, maar de openingsfase bood weinig zicht op resultaat. Het was van beide kanten ronduit rommelig en zowel DZC als Nunspeet zochten naar de ‘flow’. Het was Nunspeet dat die als eerste vond, het combineerde net iets gemakkelijker dan DZC. De 0-1 voor Nunspeet na exact een half uur spelen was dan ook min of meer het logische gevolg – eigenlijk net op het moment dat DZC het net iets beter deed. De 0-1 was echter voor DZC wel het groene licht om meer agressie en meer tempo in de wedstrijd te brengen. Het leverde een paar aardige voorzetten en schoten op doel op, maar meer ook niet. Op slag van rust ontstond de grootste kans, Max Riekel speelde zich na een prima actie vrij, bediende Dylan Hendriksen, maar die schoot net naast. De toon voor een goede tweede helft was gezet.

Die hoop was niet ongegrond. DZC zette in de tweede helft meteen druk en dat leverde in de 50e minuut een fraaie aansluitingstreffer op. Het was een aanval opgezet door Nick Abbink, die op de linkerflank prima werd voortgezet door Tolgahan Yayla en met een fraaie tegendraadse kopbal werd afgerond door Max Riekel, 1-1. DZC bleef vervolgens de bovenliggende partij, maar wist de hechte verdediging van Nunspeet niet te verschalken. Nunspeet speelde op de counter en dat leverde voor de goals van Job Tadema nog een aantal spannende momenten op. Er werd echter niet meer gescoord en zo kreeg DZC geen loon voor hard werken.

Het werd dus 1-1 en het leverde DZC één schamel puntje op. Dat het tegen Nunspeet moest gebeuren, zoals Sergio Keurntjes zei, was klare taal. Maar waarom het dan niet gebeurde, zal uit de analyse van de technische staf en de spelers moeten blijken; niet agressief genoeg in het eerste halfuur, geen vernuft, geen gogme, geen rust, zeg ’t maar. Huiswerk genoeg en tijd genoeg om dat huiswerk te maken. Aanstaande zaterdag is DZC vrij en op zaterdag 17 november speelt het de uitwedstrijd tegen asv Dronten, dat op 10e plek staat van de ranglijst.

Opstelling DZC : Job Tadema; Jesse Wortelboer, Sergio Keurntjes, Robin Faber, Tolgahan Yayla; Mathijs de Waard, Rutger Ebbers (Freek Linnenbank), Nick Abbink; Fabian Mensah, Max Riekel, Dylan Hendriksen (Max van der Velpen).

Video : Cor Fidder           Tekst: DZC’68