Geflatteerde zege Varsseveld op VIOD

VARSSEVELD – VIOD heeft vanmiddag in Varsseveld de thuisclub geen pijn kunnen doen. Na een 1-0 ruststand, wist sc Varsseveld de voorsprong in de tweede helft uit te bouwen naar een verdiende, misschien wel iets te geflatteerde 3-0 overwinning.


Varsseveld kwam in de 21e minuut op voorsprong door een doelpunt van Jesse ten Brinke. Keeper Willem Thijssen kon net niet genoeg zijn hand achter de bal zetten. De bal verdween in de linker benedenhoek (1-0). In de tweede helft probeerde VIOD de achterstand te niet te doen, maar kon doelman Joost Riewald het niet echt moeilijk maken.Nadat VIOD-keeper Thijssen zijn team in de 72e minuut in de wedstrijd hield, hij keerde met de voet een 100% kans van sc Varsseveld aanvaller Jannick Rougoor, wist de thuisclub even later toch de tweede treffer op het scorebord te zetten. Op dat moment speelde VIOD even met tien man, daar Jos Klein Bleumink met een hoofdwond buiten het veld behandeld moest worden. Na een mooie loop actie vanaf rechts van invaller Luke Groot Wassink, kwam de bal terecht aan de linkerzijde bij Jannick Rougoor. Zijn pass op Cas Kemperman werd door de clubtopscorer met een fraai schot verzilverd (2-0). 

Kort voor tijd maakte Varsseveld aan alle onzekerheid een eind door de derde treffer te scoren. Een aanval uit het boekje over drie schijven. Via Kemperman en Groot Wassink ging de bal naar invaller Jon Stein, die keeper Thijssen kansloos liet (3-0).

VIOD verliest, enigszins geflatteerd, met 3-0 en krijgt over twee weken de kans om deze nederlaag recht te zetten, wanneer QUICK 1888 op bezoek komt.

Door: John vd Kamp