Voorbeschouwing l DZC’68 ontvangt in zespuntenduel VV Nunspeet

Zaterdag 3 november treedt DZC’68 1 aan tegen Nunspeet in de 1e klasse zaterdag D. Met Nunspeet treft DZC’68 een tegenstander die ook terug te vinden is in de onderste regionen van de 1e klasse D. De ploeg van trainer Freddy Smit staat twee plekken hoger dan DZC’68, plek 9 om plek 11

DZC’68 treft blauw-gelen van de Veluwe, Nunspeet
Afgelopen zaterdag verloor Nunspeet thuis met 1-3 van SVDB Barneveld en heeft tot nu toe twee keer gewonnen en vier keer verloren. Vorig jaar stonden de blauw-gelen ook al tegenover elkaar. De openingswedstrijd van het seizoen wist Nunspeet met 2-0 te winnen en ook op Sportpark Zuid stapte Nunspeet als winnaar van het veld, 1-2. DZC’68 deed vorig jaar zeker niet onder voor Nunspeet en was beide wedstrijden zelfs de bovenliggende partij, maar Nunspeet ging effectiever met de kansen om en bleek een stugge tegenstander te zijn. Dit seizoen lijkt Nunspeet gezien het doelsaldo echter minder stug, de ploeg heeft na 6 wedstrijden al 19 tegengoals moeten incasseren. Dat is bijna de helft van het aantal tegendoelpunten van het gehele vorige seizoen, toen had Nunspeet namelijk 41 doelpunten tegen na 26 wedstrijden.

Het seizoen van DZC’68 verloopt tot op heden ook niet geheel vlekkeloos. Na de eerste drie wedstrijden verloren te hebben werd op Enter Vooruit overtuigend de eerste drie punten van het seizoen gepakt. Het goede gevoel kon een week later niet omgezet worden in punten tegen DTS Ede. Daarnaast werd er afgelopen zaterdag thuis met 1-4 verloren van vv Bennekom. Verliezen van Bennekom is op zichzelf geen schande, want Bennekom heeft simpelweg een hele goede ploeg. De wedstrijd leek na 20 minuten al gespeeld te zijn nadat Bennekom op 0-2 voorsprong kwam. De mannen van Steven Verheijen hadden weinig in te brengen en konden alleen maar volgen. Na een half uur kantelde de wedstrijd echter. DZC was aan de hand van een fraaie combinatie en het koel afmaken door Dylan Hendriksen op 1-2 gekomen en rook kansen op de gelijkmaker. Die kwamen er ook, kopbal van Max Riekel op de lat, maar helaas werden ze niet benut en bleef het 1-2 bij rust. Na 90 minuten bleek Bennekom toch een maatje te groot voor DZC en noteerde het scorebord een 1-4 eindstand. Al met al kon DZC een kleine 20 minuten tegengas geven en was het bovendien dicht bij de gelijkmaker. Punten tegen Bennekom zouden echter bonuspunten zijn en moeten gehaald worden tegen andere ploegen. Een zo’n ploeg is tegenstander van aanstaande zaterdag, Nunspeet. Drie punten zaterdag is eigenlijk het enige wat telt, zodoende kan DZC afstand nemen van Enter Vooruit en aansluiting vinden met de overige ploegen.

Er zal zaterdag 3 november om 15.00 uur afgetrapt worden tussen DZC’68 en Nunspeet.