Samenvatting Derby l Unitas strijdend ten onder tegen Aquila

Zondag 28 oktober weer eens een ouderwetse derby. De derby tegen Unitas ’28 is vaak een wedstrijd waar de messen geslepen worden en waarbij het voetbal meestal niet bijzonder goed is, maar wel vol met strijd en passie. Op deze koude zondagmiddag staan van beide teams veel supporters langs de lijn die zichtbaar zin hebben in de clash tussen beide teams. Eindstand 1-3.

Een matte warming up wordt voortgezet in de eerste helft. Unitas ’28 is veel scherper en wint meer duels dan Aquila. Het veld bij Aquila is te groot, de linies spelen te ver uit elkaar. Na enkele kansen voor Aquila en ook Unitas is het Aquila dat op voorsprong komt via een schot van net buiten de zestien van Conté. Daarna is het Unitas wat de mouwen opstroopt en een paar gevaarlijke schietkansen krijgt in de zestien, gelukkig voor Aquila staat Jason op de goede plek of worden deze zwak ingeschoten. Daar tegenover staan twee uitgespeelde kansen van Aquila via Mees en Conté, echter worden deze goed gepareerd door de keeper van Unitas.

VIDEO: Antoon Last