FC Horst sluipt naar de top na zege op VVOP (FOTOREEKS)

FC Horst heeft zaterdag 27 oktober de thuiswedstrijd tegen VVOP met 4-1 gewonnen en is geklommen naar de tweede plaats van de ranglijst met twaalf punten uit vijf duels. Drie punten en één wedstrijd minder dan koploper Woudenberg.

Assist
FC Horst zette de tegenstander vanaf het begin vast, waardoor VVOP niet aan voetballen toekwam. Dat resulteerde al na 7 minuten in de 1-0 van Camilio Bronkhorst, die zijn competitiedebuut maakte voor de Ermelose ploeg, uit een assist van Dennis Folkers. Na een kwartier vergrootte FC Horst de voorsprong; Job Kuipers bereikte Camilio Bronkhorst, die met zijn tweede treffer voor 2-0 zorgde. VVOP probeerde wel iets terug te doen, maar stuitte op de goed georganiseerde verdediging van de thuisploeg.

Rakelings voorlangs
De beste kansen bleven voor FC Horst: Paul van Prehn schoot vrij voor de keeper over, Camilio Bronkhorst zag zijn inzet rakelings voorlangs gaan en een knappe redding van de keeper van VVOP voorkwam een treffer van Ricardo Vliek. Met een 2-0 ruststand kwamen de gasten dus goed weg.

Charge op Ricardo Vliek
De beslissende 3-0 viel twee minuten na rust. Ricardo Vliek bereikte Paul van Prehn, die ditmaal wel doel trof. Halverwege de tweede helft werd een charge op Ricardo Vliek bestraft met een rode kaart en moest VVOP met tien man verder. In deze fase speelden de Horstenaren onrustig en kregen een kwartier voor tijd een tegentreffer te incasseren. De thuisploeg mocht zelf een corner nemen, maar in de omschakeling was het de ploeg uit Voorthuizen, die 3-1 scoorde. In de laatste minuut kopte Ricardo Vliek uit een vrije trap van Peter v.d. Horst de 4-1 voor de thuisploeg binnen.

Zaterdag
Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Renswoude op het programma. De Utrechtse ploeg steeg door een 0-2 overwinning bij Lelystad’67 naar de achtste plaats van de ranglijst met zeven punten uit zes duels.

Tekst: Ermelo Nieuws

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA

FOTOS: PATRICK VAN DASLER

FOTO bestellen kan via deze PAGINA