BVC’12 stopt per direct met zaterdagelftal

BVC’12 zal per direct stoppen met het zaterdagelftal. Het bestuur van BVC’12 heeft dit moeten besluiten nadat het resterende deel van de spelersgroep aangaf niet meer verder te willen voetballen.

BVC’12 is na vier wedstrijden de puntloze hekkensluiter van de 4e klasse A en zou zaterdag een thuiswedstrijd spelen tegen Elistha. Vanwege een structureel spelerstekort heeft het bestuur van de fusieclub uit Beek-Ubbergen inmiddels de KNVB ingelicht dat het elftal per direct uit de competitie moet worden gehaald.

Vorig seizoen debuteerde het zaterdagteam van BVC’12 niet onverdienstelijk in de vierde klasse met een negende positie. Het perspectief voor een tweede seizoen was prima, maar uiteindelijk blijkt een zelfstandig eerste zaterdagteam toch niet haalbaar. Voorzitter Sander Joosten: “Wij betreuren de situatie, maar het behouden van het eerste zaterdagteam is helaas onhoudbaar gebleken. Dat doet pijn, we hebben er heel veel tijd en moeite ingestoken. We zijn het seizoen met een selectie van 20 spelers begonnen, maar om diverse redenen is de selectie steeds kleiner geworden en raakten we ook veel kwaliteit kwijt. In de voorbereiding vertrok trainer Martin de Winkel omdat hij moeite had met het gebrek aan discipline binnen de selectie. Wij hebben adequaat op zijn vertrek ingespeeld en binnen drie dragen met Ronald Smits een geschikte opvolger gevonden. Smits traint ook het tweede zondagteam bij ons. Helaas zijn er nog maar 13 selectiespelers over, een selectieteam is daarmee onhaalbaar. We hebben zowel binnen als buiten de vereniging er alles aan gedaan nieuwe spelers te vinden, maar mede door de regelgeving van de KNVB bleek dit niet haalbaar. Erg jammer”.

BVC’12 speelde tot nu toe vier wedstrijden in de 4e klasse A, het verloor van Kolping-Dynamo (11-0), Cito (1-5), Woezik (7-0) en DVE-Trajanus (0-8). Deze wedstrijden worden uiteindelijk uit de stand gehaald van de 4e klasse A, die dan nog uit slechts tien teams zal bestaan. Volgens de regelgeving van de KNVB is het mogelijk dat eerst nog de competitiewedstrijden van BVC’12 tegen Elistha (thuis, 27 oktober) en Oranje Blauw (uit, 3 november) afgewacht moeten worden. Pas wanneer een team in de Categorie A twee keer niet op komt dagen, kan het elftal pas officieel uit de competitie gehaald worden.

Door onze redactie