Tienklapper van Jong De Graafschap tegen zwak Jong Achilles’29, Jong NEC verliest thuis

Maandagavond heeft Jong De Graafschap in Zelhem de beloftenploeg van Achilles’29 met liefst 10-0 verslagen. Eerder op de dag verloor Jong NEC in Nijmegen met 0-2 van de reserves van Heracles, die de reservecompetitie aanvoeren voor Heerenveen 2 en FC Twente 2. 

Met tien selectiespelers en Lars Hekkers was Jong De Graafschap een paar maatjes te groot voor de nog puntloze hekkensluiter Jong Achilles’29. Een deel van de selectie van de ploeg uit Groesbeek arriveerde aan de late kant op Sportpark de Pol in Zelhem en stond binnen twee minuten al op achterstand dankzij een benutte strafschop van Stef Nijland.

Na een half uur spelen stond De Graafschap al op een 5-0 voorsprong en ging de ploeg van trainer Jan Vreman op jacht naar de dubbele cijfers. Uiteindelijk werden die al na 76 minuten gehaald. De treffers van De Graafschap werden gemaakt door Burgzorg (3x), Nijland (3x, waarvan twee strafschoppen), Hamdaoui (2x) en Thomassen (2x).

Bij Jong De Graafschap maakte halverwege Liban Abdulai na lang blessureleed zijn rentree als centrale verdediger. Zijn invalbeurt duurde een half uur, waarna hij vervangen werd door Reyer van Doorn. Bij Jong Achilles’29 vielen centrale verdediger Boris Razevic en de creatieve Husseyn Ulaman in positieve zin op.

De Graafschap 2 stijgt door de winst naar de vijfde plek, Achilles’29 2 blijft laatste met een pijnlijk doelsaldo van 2 voor en 37 tegen na vijf wedstrijden.

Op 5 november speelt Jong De Graafschap uit tegen PEC Zwolle 2 en ontvangt Jong Achilles’29 in Groesbeek Cambuur 2. Het als zevende geklasseerde NEC 2 treft de volgende speeldag in Drenthe de beloftenploeg van Emmen.

©Door onze redactie