Nuttige zege bezorgt Roda Boys koppositie in 2F (FOTOREEKS)

Roda Boys ging afgelopen zaterdag op bezoek bij Noad’32. En dat was circa 35 jaar geleden dan de beide teams elkaar in competitieverband tegen kwamen. Dat was in het sieozn ’82 – ’83. Dat seizoen werd Roda Boys kampioen in de derde klasse A. Noad ’32 werd toen 2de. 

Verder teams in deze afdeling Veen, Heukelum, Zwaluwe, Beatrix, Brakel, Almkerk, JPS, Giessen, ONI, Sleeuwijk. Toen bestond de competitie uit 12 teams.

In een later stadium hadden er onderling nog wel enkele bekerontmoetingen plaats.
Nu dus een nieuwe kennismaking. Roda boys startte uitstekend, want la in de 3de minuut was het Tom Diender, die een pass van Martijn de Wildt doeltreffend wist af te ronden. In het verdere verloop van de eerste helft kwamen er nog een aantal goede kansen voor Roda Boys, maar of keeper Dick Vos of het vizier van de Roda spitsen stond niet op scherp. Gescoord werd er niet meer. Na de rust zakte Roda Boys steeds meer terug op hun eigen helft. Passes kwamen niet aan. Er werd veel te veel gelopen met de bal, wat veelal balverlies tot gevolg had. Dus het zat er zo maar aan te komen dat Noad op gelijke hoogte kwam. In de 61 ste minuut kopte ex Roda en huidige Noad spits Remy Schouwenaar uit een corner de 1 – 1 binnen.

Lang kon de thuisclub niet genieten van de voorsprong, want in de 70ste minuut was het de voor Linnenbank binnen de lijnen gekomen Maverick van Maaren die met zijn eerste balcontact de 1-2 binnen schoot. Trainer Rob van Loon gaf 10 minuten voor tijd het sein aan zijn manschappen om vol op de aanval te gaan spelen. Dat leverde niets op. Sterker nog. In de 90ste minuut maakte Nils Loef aan alle onzekerheid een eind door van buiten naar binnen komend Vos in de korte hoek te verrassen en het net deed ritselen.

Door de overwinning en de andere uitslagen dunde de groep achtervolgers op 1 punt staand uit van 4 naar 1. De huidige nummer 2 Woudrichem volgt op 1 punt en laat dat nu juist de eerstvolgende tegenstander zijn op “De Maaskant” a.s. zaterdag.

KLIK HIER VOOR HET ALBUM

Fotos: Gerald van Zanten

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!