Voorbeschouwing | DZC’68 speelt de kraker tegen Enter Vooruit

DZC’68 treedt op Super Samstag aan tegen oud bekende Enter Vooruit. Jarenlang speelden beide clubs tegen elkaar in de tweede klasse H en nu dus op een niveau hoger in de eerste klasse. Vaak genoeg waren beide ploegen elkaars concurrenten voor de strijd om de bovenste plekken.

Zo ook de laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen, anderhalf jaar geleden op 22 april 2017. De mannen van Steven Verheijen stonden bovenaan de ranglijst en konden in een onderling duel met Enter Vooruit het kampioenschap pakken. DZC stond voorafgaand aan de wedstrijd met 10 punten, maar ondanks dat er een nederlaag gepermitteerd kon worden liet DZC geen twijfel over wie dat jaar de sterkste in de tweede klasse H was. DZC was oppermachtig en promoveerde naar de eerste klasse door de zwart witten met 5-0 te verslaan.

Vorig seizoen pakte Enter Vooruit op haar beurt het kampioenschap in de tweede klasse en doordat DZC zich op de laatste dag veilig speelde, worden de krakers tussen beide clubs dit seizoen op eerste klasse niveau gespeeld. Dit jaar zullen beide clubs niet elkaars concurrenten om de bovenste plaatsen zijn, maar zeer waarschijnlijk strijden om de veilige plekken net boven de streep. Zowel DZC als Enter Vooruit hebben alle wedstrijden tot nu verloren en staan samen met DTS Ede en ASV Dronten puntloos onderaan. Er staat altijd wel iets op het spel tussen Enter Vooruit en DZC 68, zaterdag zal het gaan om de allereerste punten van het seizoen. Wie komt er van de hatelijke 0 af en gaat de ander een fikse dreun geven? We zullen het zaterdag zien.

De wedstrijd van aanstaande zaterdag zal om 15.00 uur beginnen. Komt dat zien en steun DZC’68 1 naar de eerste 3 punten van het seizoen.

Tekst: DZC’68

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA