Geen winnaar in bloedstollende derby OWIOS tegen VSCO

De derby ontvlamde al binnen de minuut en kwam OWIOS op een 1-0 voorsprong. De eerste helft was voor OWIOS en werd de ruststand bereikt van 2-0. In de tweede helft was VSCO de bovenliggende partij en kwam langszij. In de spannende slotfase kon geen van tweeën de overwinning naar zich toe trekken. Eindstand 2-2.

Een derby waar een derby voor staat: een prachtige ambiance met vuurwerk, een subliem veld, doelpunten, gele kaarten, opstootjes en veel en een fantastisch publiek. Trainer Wilfred Westerhuis had een tactische meesterzet uit de hoge hoed getoverd. De boomlange centrumverdediger Hendri Nagelhout werd gelijk naar het front gestuurd en achterin werd 1-op-1 gespeeld. Binnen de halve minuut kopte hij een bal door en dat gaf Cornell Balk de gelegenheid om alleen op doelman Arjan ten Klooster af te gaan. Balk maakte geen fout en binnen de minuut had OWIOS de gewenste voorsprong te pakken en diende VSCO de verdedigende stellingen te verlaten. Na een verkeerde terugspeelbal zou OWIOS binnen 10 minuten op een 2-0 voorsprong komen, maar Cornell Balk kwam alleen voor de keeper en wilde doelman Arjan ten Klooster omspelen, maar speelde de bal te ver voor zich uit over de achterlijn.

Met een half uur was het Hendri Nagelhout die wederom Cornell Balk wegstuurde aan de linkerkant. Maar zijn voorzet was net te scherp voor Hendrik Uitslag. Even later was daar dan toch de verdiende 2-0 voorsprong. Bij een enorme scrimmage voor het doel van VSCO kon OWIOS het gat niet vinden en VSCO kreeg de bal niet weg. Uiteindelijk was het Cornell Balk die de bal oppikte en vanaf de achterlijn teruglegde en voor Nabil Essaddouqi was het vervolgens een koud kunstje om binnen te tikken. VSCO was even de weg kwijt en een minuut later zette Bennie Veldhoen Cornell Balk vrij op de 16, maar hij schiet vrijstaand over. De beste kans voor VSCO was vlak voor rust. Een verkeerde bal van Bennie Veldhoen en zette Luca Veldhoen vrij voor Ponstein en zijn inzet werd door doelman Herold Ponstein tot corner verwerkt.

 

De tweede helft was nauwelijks begonnen of het spel was al weer op de wagen. Binnen de minuut kopte Rinse van der Velde de aansluitingstreffer tegen de touwen. Dit gaf VSCO geloof om de achterstand weg te werken. De eerste kans was daarna nog wel voor OWIOS. Hendrik Uitslag omspeelde de doelman en bijna vanaf de achterlijn zette hij voor, maar de verdediging was attent en schoot de bal uit de doelmond voordat de voorwaartsen van OWIOS gevaar konden richten. Na ruim een uur spelen kwam OWIOS onder druk te staan. VSCO kreeg verschillende corners en lange inworpen en OWIOS kreeg de bal niet goed weg. In de 72e minuut ontving Rinse van der Velde in het strafschopgebied de bal en op weg naar het doel in een druk strafschopgebied werd hij onderuit gehaald en scheidsrechter Klein Ganseij wees naar de stip. Ruben Buijserd maakte vanaf 11-meter geen fout en schoot beide ploegen naast elkaar. Daarna was de spanning om te snijden en kon het alle kanten opgaan. Gelijk na het doelpunt was het Cornell Balk die op solo ging en aan de rechterkant Gerdo van ’t Hul vond schuin voor het doel, maar uiteindelijk resulteerde dit slechts in een corner. De beste kans is aan het eind voor OWIOS. Net over de middenlijn omzeilen zowel Bennie Veldhoen als Nabil Essaddouqi de buitenspelval, waarbij Nabil Essaddouqi de bal oppikt en alleen op doelman Arjan ten Klooster oprukt. Maar in plaats van om zelf te scoren wil hij de bal breed leggen op Bennie Veldhoen, maar daar liep een verdediger van VSCO en er resteerde niets anders dan een corner. Na enkele minuten blessuretijd floot scheidsrechter Klein Ganseij af. VSCO was blij dat een 2-0 achterstand weggewerkt was en OWIOS keek met gemende gevoelens naar de einduitslag. Blij met een punt, maar zeker ook in het achterhoofd dat er twee punten zijn blijven liggen. De grote winnaar in Oldebroek was het in groten getale opgekomen publiek, die kreeg voorgeschoteld wat je zo graag ziet in een derby.

 

 

Scoreverloop:
’01 – 1-0 Cornell Balk
’34 – 2-0 Nabil Essaddouqi
’46 – 2-1 Rinse van der Velde
’72 – 2-1 Ruben Buijserd

Door: Jacko van den Bosch

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA