VIOD thuis niet opgewassen tegen Concordia Wehl

DOETINCHEM — VIOD speelde gisterenmiddag in eigenhuis ondermaats tegen buurman Concordia Wehl. De gasten wisten VIOD goed op te vangen en kwamen voor rust verdedigend nauwelijks in gevaar. Alleen in de 2e helft was VIOD dicht bij een treffer. Daarvoor had Concordia- aanvoerder Niel Meijer zijn team al op voorsprong gebracht. VIOD speelde zonder enige beleving en mag doelman Willem Thijssen bedanken, dat de nederlaag niet hoger is uitgevallen. Al tweemaal achtereen is de doelman van VIOD de beste van het team. Dat moeten de spelers wel aan het denken zetten.

Trainer Lorsé heeft met enkele mutaties te maken binnen zijn selectie. Alleskunner Dominic Bolmeijer is voorlopig niet beschikbaar (stage in buitenland), Jorn Eijkelkamp startte op de bank (afgelopen week niet kunnen trainen door griep) en Lukas de Graaf kampt met een knieblessure en wordt binnenkort geopereerd. A-junior Len Derks was hierdoor als rechtervleugelverdediger opgesteld, Hij voltooide deze functie zeer goed en wist ook de ruimte op te zoeken om zo aanvallend een steentje bij te dragen. In de eerste helft geen enkele doelkans voor VIOD, mede daar tegenstander Concordia achterin de zaakjes goed op orde had. Zelf had het team van trainer Maikel Angenent enkele kansjes om voor de thee op voorsprong te komen. Koen Berendsen schoot een vrije trap goed in, maar zag dat de VIOD-keeper met een uiterste inspanning de bal uit het doel wist te houden. Een afstandsschot even later door Berendsen werd door keeper Willem Thijssen met de voet afgestopt.

In de tweede helft leek na zes minuten dan eindelijk de openingstreffer te vallen voor de gasten uit Wehl. Niels Meijer kopte de bal net over het doel heen. Vijf minuten later was het wel raak. Onnodig balverlies aan de kant van de thuisclub is de oorzaak van de enige treffer in deze wedstrijd. Via Chris Veldboom komt de bal bij invaller Stijn van Uum terecht, die net 2 minuten in het veld staat. Hij ziet zijn aanvoerder Niels Meijer vrij staan, die in vrije positie de bal vanaf de rechterkant in de verre linkerhoek binnenschiet (0-1).

VIOD wil de achterstand direct corrigeren. Lorsé stuurt Jorn Eijkelkamp het veld in en VIOD krijgt een vrije trap, zo’n twintig meter vanaf het doel. Aanvaller Lex Overbeek krult de bal langs de muur en lijkt binnen te vallen. Concordia-keeper Stijn Spikker reageert attent en stompt de bal tot corner. Uit deze corner nog een kans voor VIOD. Verdediger Vincent Bosch kopt de bal op doel en ziet het leder op de lat terecht komen. Als Huub Oosterink middenvelder Lex Overbeek komt vervangen krijgt Concordia riante mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien. Keeper Thijssen houdt zijn team in de wedstrijd door enkele formidabele reddingen. Zelfs in blessuretijd weet de doelman een doelpoging van Koen Berendsen en Stijn van Uum te keren. Hiervoor kreeg Niels Meijer een niet te missen kans, maar schoot de bal op enkele meters naast de verkeerde kant van de paal. VIOD creëerde geen enkele kans meer en kon alleen met hoge voorzetten enige gevaar stichten. De zege van Concordia Wehl is dan ook dik verdiend.

Volgende week reist het team van VIOD af naar Ulft. SDOUC is dan de tegenstander.

 

Tekst: John van der Kamp

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA