Verrassende driepunter voor VSCO’61 tegen sterk AVW’66

Verrassend was de einduitslag tussen VSCO’61 en AVW’66 zeker te noemen. AVW’66 op voorhand hoger aangeslagen en in het veld ook de beter voetballende ploeg. Daarbij opgeteld dat VSCO’61 een handvol spelers miste en de 1-0 overwinning mag dan ook als verrassend betiteld worden.

De sleutel van dit duel ligt bij de instelling van beide teams. AVW’66 won vorige week florissant met 5-2 van Woudenberg en dacht het klusje in Oosterwolde wel te klaren. VSCO’61 besefte dat alleen het collectief en vechten voor elke meter de enige kans bood op succes. Zowaar werd deze instelling beloond.

De eerste kans in de wedstrijd is voor AVW’66. Uit een vrije trap schiet Mike Teeuw in, maar doelman Arjan ten Klooster ligt succes in de weg. In de 15e minuut is het aan de andere kant wel raak. Luca Veldhoen forceert een hoekschop en zijn zelf genomen hoekschop wordt in tweede instantie binnen geschoten door Rinse van der Velde. AVW’66 heeft meer balbezit, maar komt niet tot kansen. VSCO’61 daarentegen is dichtbij zijn tweede treffer. Rinse van der Velde treft de vuisten van doelman Joep Smulders en Jan van ’t Oever ziet zijn schot geblokt.

De tweede helft moet VSCO’61 verder en verder terug. Rick Sleurink en Arjen Hulst onderscheiden zich in de defensie. Ook de voor het eerst meespelende vaste kracht Martijn Pluim gaat tot op het bot. AVW’66 krijgt in de laatste twintig minuten kansen. Of doelman Arjan ten Klooster, die een puike wedstrijd speelt, of slordig afwerken staan een doelpunt in de weg. Aanvoerder Schulte is in de slotfase het dichtstbij een treffer. Zijn hakbal achter het standbeen langs belandt op de paal. Uit frustratie schopt hij vervolgens een reclamebord aan stukken.

De frustratie is te begrijpen. AVW’66 zal zeker meedoen om de bovenste plekken. VSCO’61 koestert de drie punten in de voorbereiding op de gemeentelijke derby tegen OWIOS van volgende week. Op sportpark De Bovenmolen begint de wedstrijd om 17:00 uur.

Door: Bert Schipper

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA