Sparta Nijkerk zet Duno met beide benen op de grond (FOTOREEKS)

29 September een prachtige nazomerse zaterdag en Sparta Nijkerk 1 speelt tegen de koploper uit de hoofdklasse B, Duno Doorwerth. Met de mooie wedstrijd van vorige week nog in ons geheugen in en tegen het Zwolse Berkum, konden we ons verheugen op een waar spektakelstuk. Vooral als Janic Makizodila het weer op zijn heupen heeft. Eindstand 2-1. 

20180929-IMG_3847 2018-09-29 Sparta Nijkerk DUNO 2-1.jpg

Sparta Nijkerk liet vanaf het begin zien wat de intenties waren, de drie punten in Nijkerk houden, niets meer en niets minder! Al snel zette de Spartanen druk op de goal van de Doorwerthse keeper Patrick ter Mate, die kennen we nog van buurman NSC. Deze druk resulteerde in de 17e minuut in een eigen doelpunt van de Duno D. linksback Ahmed Lak.

Hij tikte de bal heel netjes langs zijn eigen goalie 1-0. In de 33e minuut een prachtige actie van Rob Diderik over de linkerflank die vanuit een schier onmogelijke hoek de Doorwerthse keeper noopte tot een geweldige redding. Zeven minuten later was het onze aanvoerder Donny van der Wal die de bal in de goal joeg met een vlammend schot, zoals hij in het verleden vaker heeft laten zien 2-0.

Op het eind van de eerste helft ging een aanvaller van Doorwerth erg hard door op onze doelman Manuel Hoogewoning, het leek frustratie van Shapoul Ali. Een rode kaart had zomaar gekund, de scheidrechter vond geel eigenlijk wel goed genoeg. Met deze 2-0 stand gingen we de rust in.
20180929-IMG_3964 2018-09-29 Sparta Nijkerk DUNO 2-1.jpg
Rustig achterover zitten kun je bij deze stand niet en al helemaal niet tegen Duno D., een week geleden bogen zij nog een achterstand van 0-3 om tot een winst van 5-4 in een knotsgekke wedstrijd tegen CSV Apeldoorn. Het is zoals het spreekwoord luidt: “Een gewaarschuwd mens telt voor twee.”
Sparta Nijkerk ving de tweede helft aan zonder wisselingen. Deze tweede helft was eigenlijk weinig verheffend. Sparta Nijkerk leek de voorsprong wel best te vinden en de wedstrijd werd wat gezapig. Nog wel wat kansjes over en weer. In de 72e minuut twee kansjes voor Janic en in de counter die erop volgde was het bijna raak voor de mannen van Lodewijk de Kruif uit Doorwerth.

De paal aan de linkerkant van Manuel Hoogewoning werd gegeseld door een inzet van een Duno aanvaller. In de laatste vijf minuten drongen de Spartanen nog wel aan en stapelden de kansjes zich op met zelfs nog een bal op de paal van Janic. In de tegenstoot scoorden de Doorwerthers de aansluittreffer 1-2 Roy Talsma was de doelpuntenmaker. We zaten echter al diep in de blessuretijd toen dit gebeurde, dus echt panikeren hoefden de Nijkerkers niet meer.
20180929-IMG_3875 2018-09-29 Sparta Nijkerk DUNO 2-1.jpg
Analyse Sparta Nijkerk

Sparta Nijkerk heeft de wedstrijd onnodig lang spannend gehouden, in de tweede helft had men de wedstrijd al veel eerder in het slot moeten gooien. Want de Nijkerkers hadden het betere van het spel.

 

Klik HIER voor het fotoalbum

Foto’s: Marjet van Ruitenbeek
Tekst: Gerald Kok / Sparta Nijkerk

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA