Hierden stuurt DZC’68 puntloos huiswaarts

DZC’68 heeft afgelopen zaterdag (29/9) ook haar tweede competitiewedstrijd verloren, het werd in en tegen Hierden 2-1.


Voor de wedstrijd werd er één minuut stilte gehouden voor volkszanger en Hierden supporter Koos Alberts die op 28 september op 71-jarige leeftijd overleed.

Koos Alberts werd geboren in Amsterdam, maar woonde al vele jaren in Hierden. Verder kan de eerste helft eigenlijk met één zin worden afgedaan: DZC werd op alle fronten door Hierden afgetroefd. DZC startte sterk, had een fraaie kans op de 0-1, maar daarna was het over en uit en stond het binnen een kwartier 2-0 voor Hierden. De wedstrijd kantelde in de 40e minuut na rood voor een Hierdenaar die een elleboog in het gezicht van Rutger Ebbers plantte. DZC kreeg meteen daarna twee grote kansen op de aansluitingstreffer, maar wist die niet te verzilveren. Ruststand 2-0.
De rust had de mannen van Stéven Verheijen goed gedaan. Er was gewisseld, Sergio Keurntjes had plaats gemaakt voor Gloria Langeweg, en er waren meteen aanvallende impulsen en er was veel meer beleving en accuratesse. Eigenlijk was het 45 minuten ‘sturm und drang’ met zo nu en dan een gevaarlijke tegenstoot van Hierden. Dat ‘sturm und drang’ leverde in de 63e minuut een penalty op toen Thomas Kleinlugtebeld werd neergehaald in de zestien. Robin Faber benutte feilloos de strafschop en alles met een geelblauw hart buiten de lijnen maakte zich op voor de 2-2. Maar helaas kwam die er niet. DZC was er steeds dichtbij, maar het was of over, of naast, of weggemaaid door een verdediger van Hierden.

Zelfs een schitterende schuiver van Nick Abbink in de 85e minuut vloog net naast. Het was dé kans om nog een punt mee te nemen uit de Veluwe maar het gebeurde niet. Eindstand 2-1.Het was eigenlijk een wedstrijd met twee gezichten, een eerste helft een mat en onnauwkeurig spelend DZC en een tweede helft een gedreven en tot op zekere hoogte accuraat spelend DZC.
Opstelling DZC’68 : Job Tadema; Jesse Wortelboer, Robin Faber, Sergio Keurntjes (Gloria Langeweg), Tolgahan Yayla; Rutger Ebbers, Nick Abbink, Freek Linnenbank; Stephen van Beek, Max Riekel, Thomas Kleinlugtebeld.

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA