Voorbeschouwing | DZC’68 uit naar Hierden

Hierden is een dorp in de gemeente Harderwijk en telt ongeveer 3000 inwoners. Afgelopen week verloren de mannen Erwin Brem de competitieouverture met 2-1 van NSC in Nijkerk. Vorig seizoen verloor DZC’68 de uitwedstrijd bij Hierden, waar Henk Timmer aan het roer stond, met 3-1

Bij rust stond het nog 0-1 door een doelpunt van Nick Abbink en leek er geen vuiltje aan de lucht. In de tweede helft werd DZC echter afgetroefd en trok Hierden de wedstrijd naar zich toe. Thuis op Sportpark Zuid revancheerde DZC zich door met 5-2 te winnen.

De wedstrijden tegen Hierden zijn van essentieel belang aangezien Hierden als een directe concurrent van DZC kan worden beschouwd. Net als DZC promoveerde Hierden afgelopen seizoen naar de 1e klasse en eindigde met 2 punten meer een plek hoger dan DZC. De mannen van Steven Verheijen verloren eveneens de eerste wedstrijd van het seizoen door thuis met 0-3 te verliezen van SVD Barneveld. De uitslag was enigszins geflatteerd maar ook niet geheel onverdiend. Als je binnen 55 seconden de 0-1 al moet incasseren speel je een afwachtende ploeg als Barneveld in de kaart.

De wedstrijd van zaterdag is van groot belang want met winst neem je afstand van de onderste ploegen, ook al zijn we pas twee wedstrijden onderweg. Vorig seizoen kon DZC zich nooit echt ontdoen van de onderste plekken ondanks het lovende spel. Dit seizoen moet de DZC-motor nog een beetje opgaan komen maar de kwaliteiten zijn er zeker. Het beloofd zaterdag een boeiende pot voetbal te worden op de Veluwe.

De wedstrijd begint om 15.00 uur op Sportpark de Mheenzicht.

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA