VIOD wint openingsduel in de 2e klasse i tegen Vorden

VORDEN – Op een kletsnat Sportpark ’t Grote Veld in Vorden heeft VIOD vanmiddag een gelukkige zege behaald. Het team van trainer Jan Lorsé kwam al snel op voorsprong, maar werd door de thuisclub, hoe langer de wedstrijd vorderde, op eigen helft teruggedrongen. Door een eigen doelpunt kwam Vorden langszij, maar moest in het tweede deel van de wedstrijd weer een doelpunt toestaan. Na twee wissels aan de kant van Vorden, kon VIOD zich amper staande houden en mag blij zijn dat keeper Willem Thijssen in zeer goede doen was. In de laatste minuut van de extra tijd wist de doelman van VIOD met een katachtige redding een goed ingeschoten vrije trap uit zijn doel te houden. Hierna volgde het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Frank Sanders, die de wedstrijd formidabel leidde. Bij VIOD was naast keeper Thijssen aanvaller Victor Steinhauer de gevierde man. Hij scoorde de beide doelpunten voor de debutant in de 2e klasse i.

Ook in Vorden regende het de gehele wedstrijd. VIOD kwam goed uit de startblokken en kwam na zes speelminuten op voorsprong. Victor Steinhauer werd in de diepte aangespeeld, Vorden-doelman Robin Verstege twijfelt met uitlopen en met een mooie trap weet Steinhauer de bal in het verlaten doel te krijgen (0-1). Na 21 minuten let de verdediging van VIOD niet goed op, bij een ingooi aan de rechterkant van het veld. Listig wordt de bal in de doelmond gebracht en valt ongelukkig tegen het hoofd van VIOD-verdediger Julian Bril aan. Keeper Thijssen kijkt erna en kan alleen nog maar de bal uit het net halen (1-1). Na een aantal gele kaarten voor de beide teams en het missen van kansen op een voorsprong voor de thuisclub, stuurt scheidsrechter Sanders de teams naar binnen.

De start in de tweede helft is wederom goed van VIOD. De ruimte die wordt gecreëerd, wordt door spelbepaler Lex Overbeek goed opgezocht. Overbeek staat dan ook indirect aan de basis van de tweede VIOD-treffer. Aanvoerder Marten van Delden wordt door hem aangespeeld en schiet de bal op doel. De geblokte bal komt voor de voeten van Victor Steinhauer terecht, die de doelman kansloos laat (1-2). Voor Vorden-trainer Michel Feukkink het signaal om twee verse spelers in te zetten en met succes, want VIOD komt direct onder druk te staan en kan alleen loeren op de counter. De ballen worden continu hoog in de defensie van VIOD gepompt en de gelijkmaker lijkt een kwestie van tijd. Toch overleeft VIOD de druk, mede daar keeper Thijssen ook de ingeschoten bal van Vorden-aanvaller Luuk Smit wonderbaarlijk met zijn benen weet te keren. Ook deze 100% kans levert niets op voor de thuisclub.

Dan breekt de slotfase aan. Het scorebord geeft nog steeds de 2-1 voorsprong voor de Doetinchemmers aan. Als Vorden een vrije trap niet weet te verzilveren en ook de lat in de weg staat, breekt de extra tijd aan. De ingevallen Vorden-verdediger Stefan Eggink heeft inmiddels de spitspositie ingenomen, maar kan ook geen verwarring zaaien in een verdediging van VIOD die goed staat. Dan krijgt Vorden in de allerlaatste minuut nog eenmaal de kans om toch een punt uit het vuur te slepen. De bal ligt net buiten de zestien en VIOD zet een muur op. Met een mooie curve lijkt de bal binnen te vallen, maar weer weet Keeper Thijssen de bal weg te stompen. Dan klinkt het laatste fluitsignaal en is van een succesvolle start van VIOD sprake. Voor een neutrale toeschouwer was een gelijkspel een betere uitslag geweest. Nu is VIOD de gelukkige met drie punten in het openingsduel.

Volgende week speelt VIOD thuis tegen buurman Concordia Wehl. U bent van harte welkom op Sportpark Dichteren.

Foto’s: Erik Eijkelkamp

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA