Gelijkspel VSCO’61 bij start competitie in Renswoude

In Renswoude begint VSCO’61 de competitie met een 2-2 gelijkspel. Tot tweemaal toe nemen De Kanaries tegen De Kraaien een voorsprong, maar weten de voorsprong niet vast te houden. Over het geheel genomen een terecht gelijkspel.

Toch heeft er voor VSCO’61 meer in gezeten. Vooral bij de tweede gelijkmaker vlak voor tijd wordt vooral naar scheidsrechter Bakker gekeken. Een zeer twijfelachtig gegeven penalty wordt binnengeschoten door Mauro Aalders. Vlak daarvoor krijgt VSCO’61-speler Rick Pul een rode kaart na een overtreding. Een gele kaart is wellicht terecht, maar rood!

VSCO’61 komt in de eerste helft al snel op een 0-1 voorsprong. Rinse van der Velde doet het voorbereidende werk en Luca Veldhoen scoort bij de tweede paal de 0-1. Een kopbal van Rinse van der Velde gaat halverwege de eerste helft net naast. In de 28e minuut scoort Arjan Verhey met een knap schot vanaf rand zestien in de kruising de 1-1. Dominique van de Grift lijkt voor rust nog VSCO’61 op voorsprong te zetten, maar zijn kopbal wordt van de lijn gehaald.

Na tien minuten in de tweede helft krijgt VSCO’61 dé kans om opnieuw op voorsprong te komen. Henk Elskamp komt alleen voor doelman Jelmer Nijburg, maar via de doelman gaat de bal naast. Hierna krijgt Renswoude een goede kans via Wilfred Top. Hij schiet echter de bal voor een leeg doel op de buitenkant paal. In de 78e minuut scoort Rinse van der Velde de 1-2 op aangeven van Henk Elskamp. VSCO’61 lijkt te winnen totdat scheidsrechter Bakker roet in het eten gooit.

Volgende week speelt VSCO’61 thuis tegen AVW’66 uit Westervoort, dat met 5-1 won van Woudenberg.  De wedstrijd op sportpark De Heughte begint om 14:30 uur.

 

Door: Bert Schipper

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA