DZC’68 start met geflatteerde nederlaag tegen SDV Barneveld

DZC’68 is afgelopen zaterdag (22/9) de nieuwe competitie gestart met een nederlaag tegen SDV Barneveld. Het werd een geflatteerde 0-3 op Sportpark Zuid. De donderdag ervoor was er tijd om te spreken met DZC1 nieuwkomer Dylan Hendriksen.

Voor veel mensen ben je een nieuwkomer, vertel ‘s wat over jezelf … ‘Ik ben Dylan Hendriksen, ben 18 jaar en speel sinds zo’n vier à vijf jaar bij DZC’68. Ik ben gestart in de C1 en heb daarna in de B1 en A1 gespeeld. Ik woon, samen met m’n zusje die ook bij DZC speelt, nog bij mijn ouders in Overstegen. Ik zit op het Graafschap College en ben derdejaars Sport en Bewegen.’

En je voetbalcarrière? ‘Ik ben begonnen bij VV Doetinchem en heb van m’n 9e tot m’n 13e bij Vitesse in Arnhem gevoetbald. Ik heb daar prachtige tijden gehad, met name de internationale toernooien vond ik geweldig. Helaas kon ik niet bij Vitesse blijven omdat zij een speler van Arsenal hadden gekocht die op mijn positie kwam te spelen. Voor mij een grote teleurstelling, want ik wilde graag prof worden en dat is nog steeds mijn ambitie. Ik hoop dat via DZC nog steeds te bereiken.’ Hoe kwam je eigenlijk bij DZC? ‘Ik werd gebeld door Jordy van Dam. Hij had gelezen dat ik niet verder ging bij Vitesse en hij vroeg me of ik bij DZC wilde komen voetballen.’

Eigenlijk ben je een A-junior, één die meespeelt met DZC1, hoe is dat? ‘Het is fysieker en ik speel met en tegen mannen met veel ervaring. Vanuit DZC-kant word ik dus van alle kanten gecoacht. Maar ik kan het hebben, ik heb ’t nodig en ben nog steeds aan het leren.’ Op welke positie speel je? ‘Ik ben linksbenige vleugelspits, maar speel bij DZC op rechts, omdat Thomas Kleinlugtebeld al op links speelt.’ Eigenlijk een soort Robben? ‘Ja, precies. Snelheid maken, binnendoor en dan diagonaal inschieten!’

Ben je de opvolger van Fatih Ilkhan? ‘Ha, ha, nee, hij is een ander type speler, meer een dribbelaar, meer een 10. Ik moet het meer van m’n snelheid hebben.’ Zaterdagmiddag de openingswedstrijd tegen SDV Barneveld, appeltje-eitje? ‘Ik vind dat je een tegenstander nooit moet onderschatten. We moeten gewoon ons eigen spel spelen, simpel en alles voetballend oplossen. Ik denk dat we qua team beter zijn dan Barneveld.’ In de basis? ‘Nee, helaas niet. Sinds de wedstrijd tegen VIOD heb ik last van m’n linkerbeen en er is een spierscheurinkje geconstateerd. Dat betekent dat ik minstens drie weken ben uitgeschakeld.’

Dat het geen appeltje-eitje zou worden tegen de mannen van Sport Door Vriendschap (SDV) uit Barneveld werd binnen 1 minuut na het begin van de wedstrijd al duidelijk. DZC startte niet scherp en dat werd meteen met een diagonale schuiver in lange hoek afgestraft, 0-1. De mannen van Stéven Verheijen herpakten zich daarna aardig en zochten voetballend de aanval, maar de eindpass was steeds onnauwkeurig. SDV loerde op de counter en eigenlijk kwam het grootste gevaar ook van die kant. De ruststand werd echter 0-1 en het bood gezien de vechtlust en het combinatiespel van DZC zeker kans op de gelijkmaker en meer.

DZC begon dan ook sterk aan de tweede helft. Het zette opnieuw aan om de aansluitingstreffer te forceren. Het werd een open wedstrijd en er gebeurde door het opportunistische spel van DZC veel meer dan in de eerste helft. Helaas ontbrak het geluk en de finesse om een doelpunt te maken. Er waren kansen/kansjes voor Thomas Kleinlugtebeld/Sergio Keurntjes, maar het mocht niet baten. Die kansen/kansjes kwamen er ook voor SDV, maar dankzij enkele formidabele reddingen van Job Tadema bleef de 0-1 op het scorebord staan. Maar na een vlijmscherpe counter moest toch ook Job capituleren en werd het in de 84e minuut 0-2. In de blessuretijd viel zelfs – na een bekeken schot in de korte hoek – nog de 0-3. DZC kreeg geen loon naar werken en verliet met een katterig gevoel het veld.

Gezien het verloop van de vorige competitie, history repeats? Wie zal het zeggen. Na afloop van de wedstrijd gaf coach Stéven Verheijen aan dat het de beste wedstrijd van DZC was in zes weken. Gezien zijn professie en zijn unieke zicht op het team geeft dat de burger moed. En iedereen die dit DZC afgelopen zaterdag heeft zien voetballen, weet dat er potentie in zit en dat het goed zit met de teamspirit en de individuele kwaliteiten. Aanstaande zaterdag staat Hierden uit op het programma. Hopelijk speelt DZC dan haar beste wedstrijd in zeven weken !!

Opstelling: Job Tadema; Jesse Wortelboer, Robin Faber, Sergio Keurntjes, Tolgahan Yayla; Freek Linnenbank (Max Riekel), Rutger Ebbers, Nick Abbink; Stephen van Beek (Jasper Nuininga), Meron Zehaye, Thomas Kleinlugtebeld.

Tekst: DZC’68
Foto’s: SDV Barneveld. (Melvin Taribuka)

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA