Kansloze 4-0 nederlaag voor Elburger Sportclub tegen FC Horst

De hernieuwde kennismaking met de 2e klasse is voor Elburger Sportclub desastreus geëindigd. In de ouverture tegen het bezoekende FC Horst uit Ermelo leden de blauw-witten een kansloze 4-0 nederlaag. 

Niet alleen de drie verliespartijen tijdens het bekertoernooi maar ook de puntloze resultaten in de Veluwecup waren al een voorbode voor de zeer moeilijke klus die de blauw-witten het komend seizoen te wachten staat. Voor de hervatting wist de formatie van Patrick Posthuma zich nog redelijk staande te houden al werd snel duidelijk dat FC Horst over een beter voetballende ploeg beschikt. Nadat de dappere doelman Thomas den Besten al enkele malen behoorlijk op de proef was gesteld moest hij halverwege toch zwichten voor en fraaie treffer van Brandon Karangwa. De Elburgers konden hier aanvallend weinig tegenover stellen en FC Horst-doelman Thom van Santen behoefde nauwelijks in actie ter komen.

Met de ingevallen Ramon Flokstra in de ploeg begon de thuisclub vol goede moed aan het tweede deel. Ruim een kwartier  mochten de blauw-witten de hoop koesteren op een positief resultaat, maar in een tijdsbestek van vijf minuten verdween deze hoop als sneeuw voor de zon.  De Elburger-defensie werd vervolgens door treffers van Dennis Folkers, Elroy Martens en Amer Torkmani totaal ontmanteld. Dat de thuisclub over de gehele wedstrijd in de slotfase slechts één hoekschop wist te forceren is wel illustratief voor het zwakke optreden deze middag.

Door: Leo Ruyter

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA