Voorbeschouwing | DZC’68 ontvangt SDV Barneveld in de seizoensouverture

Met SDV Barneveld treft DZC’68 een ploeg die buitengewoon goed speelde en presteerde de twee seizoenshelft van het vorige seizoen. Met de promoties van SVZW, Flevo Boys, WHC en DETO kroonde SDV Barneveld zich tot “the best of the rest” van deze klasse.
Maar met spelerswisselingen en de komst van 6 nieuwe ploegen (NSC, Bennekom, DTS Ede, Scherpenzeel, Enter Vooruit en de Merion’s) worden aan het begin van dit seizoen de kaarten opnieuw geschud.

Het is maar goed ook, want nieuwe rondes brengen ook nieuwe kansen. SDV Barneveld zal dit seizoen gelijk van de start het goede ritme willen oppakken en hopelijk zodoende aan het einde van het seizoen met een periodetitel of meer te eindigen en niet met “the best of the rest” troostprijs. Voor DZC’68 geldt veilig spelen in de eerste klasse en gaandeweg kijken of er meer in zit als doelstelling. Al is en blijft het wel een bijzonder spannende manier als op de laatste speeldag de beslissingen vallen, dit seizoen willen spelers, staf en bestuur graag eerder veilig spelen dan vorig seizoen toen er op de allerlaatste speeldag thuis met 6-1 ASV Dronten handhaving werd veilig gespeeld.

De ploeg van Johan de Man verloor afgelopen zaterdag de derby van VVOP uit Voorthuizen met 2-3 en werd zodoende uit de beker geknikkerd door de tweedeklasser. DZC’68 daarentegen bekert wel verder maar ondanks winstpartijen tegen Bon Boys en buurman VIOD was het vertoonde spel ondermaats. Afgelopen zaterdag werd de wedstrijd om des keizers baard tegen Longa’30 ook nog eens met 1-2 verloren.

DZC’68 zal vanaf het begin erbovenop moeten zitten en de schroom van de laatste wedstrijden van zich afspelen. Vorige week stond SDV Barneveld namelijk binnen 30 minuten al met 0-3 achter. DZC’68 zal dit doen met nieuwe aanwinsten Stephen van de Beek, Dylan Hendriksen, Freek Linnenbank, Jasper Nuininga, Duri Tekerlek, en Ruben Wighers. Of ze allen spelen is aan de trainer en diens assistenten.

Aanstaande zaterdag zal er om 15.00 uur worden afgetrapt op ons mooie Sportpark Zuid.

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA