Aanvaller Jos Klein Bleumink passeert 200 wedstrijden voor VIOD

Afgelopen zondag voorafgaande van de aftrap van het bekerduel van VIOD tegen Bon Boys, werd Jos Klein Bleumink gehuldigd voor het spelen van meer dan 200 wedstrijden in VIOD 1.

“Inmiddels staat de teller voor Jos op 201 gespeelde wedstrijden in VIOD 1”, vertelt John van der Kamp, die door archivaris August van Onna de aangereikte feiten opnoemd. “Jos Klein Bleumink startte in het seizoen 2008-2009 met het spelen van de eerste wedstrijden in VIOD 1. Eerst met 2 wedstrijden, een seizoen later met 6 officiële wedstrijden onder leiding van de trainers Wilbert Nakken en René Smit. Daarna liepen de aantallen fors op met 23 wedstrijden in het seizoen daarna”.

Momenteel staat de naam van Jos Klein Bleumink op de lijst VIOD 1 spelers allertijden op plek 18. Hij moet nog 17 spelers voor zich dulden, die meer dan 201 wedstrijden hebben gespeeld in het vlaggenschip van onze club. “Ik blijf in ieder geval nog dit seizoen doorgaan”, vertelt de 30-jarige Jos Klein Bleumink, die in competitieverband als linkervleugelverdediger zes maal wist te scoren.

In het seizoen 2008 speelde Jos samen met het onderstaande team in een beker wedstrijd tegen SDOUC, die met 2-1 werd gewonnen. De opstelling van deze bekerwedstrijd was alsvolgt: Keeper Michiel Postma. De verdedigers Jos Klein Bleumink, Vincent Bosch, Jeroen Weijers en Thijs Kienstra. De middenvelders Patrick Sader, Raymond Theijssen en Lex Overbeek. In de aanval Niek Temmink, Duri Tekerlek en Jeroen Derksen.

Afgelopen seizoen benutte Jos tweemaal een beslsissende strafschop voor VIOD. Eerst in de nacompetitie wedstrijd tegen Eldenia en enkele weken later in de finale tegen Concordia Wehl. Hij schoot VIOD naar de 2e klasse.

Door John van der Kamp

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA