Reserves De Graafschap verliezen nipt van Heracles 2

Maandagavond heeft De Graafschap 2 de eerste competitiewedstrijd op Sportpark de Pol in Zelhem verloren. Koploper Heracles Almelo 2 won met 0-1 van de ploeg van de jarige trainer Jan Vreman door een doelpunt uit een corner van Tim van de Berg.
Bij de reserveploeg van De Graafschap was een basisplaats ingeruimd voor doelman Etemadi, Vet en Hamdaoui. Ook de selectiespelers Leidsman en Huntelaar deden mee. Opvallend was dat Javier Vet als centrale verdediger zijn opwachting maakte, wat niet los gezien kan worden van de personele problemen van de hoofdmacht achterin. Jong De Graafschap begon uitstekend aan de wedstrijd en kreeg in de eerste paar minuten een aantal grote kansen op de openingstreffer.

Langzamerhand nam Heracles 2 het initiatief over, niet vreemd gezien de speeltijd voor onder meer Van den Buijs, Van Nieff, Droste, Drost, Dos Santos en voormalige Superboer Vincent Vermeij– die overigens een ongelukkige wedstrijd speelde. Vlak voor rust kwamen de bezoekers uit Almelo op voorsprong, op dat moment een verdiende voorsprong.

In de loop van de tweede helft werd De Graafschap steeds sterker en vergat de jonge beloftenploeg zich te belonen.  Vooral Rick Bosma was met een enorme kans dichtbij de verdiende gelijkmaker. Vanavond speelt Jong De Graafschap in Apeldoorn tegen hoofdklasser CVS Apeldoorn een oefenwedstrijd en is er speeltijd voor de spelers die maandagavond niet aan bod kwamen.

Door de nederlaag zakt De Graafschap 2 naar de zevende positie met drie punten uit even veel duels. Maandag 1 oktober wacht de uitwedstrijd tegen FC Emmen 2, maandag 22 oktober wordt er weer in Zelhem gespeeld tegen de reserves van Achilles’29.

Door onze Redactie

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA