Bekerwinnaar seizoen ’17-’18 Blauw-Geel’55 door DZC’68 VR in poulefase uitgeschakeld

Gisterenmiddag stond de 3e bekerwedstrijd van VR1, uit bij Blauw-Geel ’55 in Ede, op het programma. De 1e twee wedstrijden werden door beide ploegen gewonnen waarbij wij 26 doelpunten maakten en Blauw-Geel 10x. Het doelsaldo was dus in ons voordeel. 
Een gelijkspel zou dus voldoende zijn maar zoals altijd gingen we voor de winst. In de eerste 17 minuten hadden we 16 minuten balbezit, 7 corners genomen, 12x op doel geschoten en stonden we 2-0 achter. Zij kwamen 2x in de buurt van onze 16, gingen liggen, kregen een vrije trap en schoten er hiervan één mooi in de kruising en de 2e werd koppend verlengd, beide buiten bereik van Vero. Vlak voor rust kregen ook wij, eindelijk, een vrije trap en deze werd door Larissa prachtig in de kruising geschoten. Ruststand 2-1.
In de rust kregen we toneelles van Mike. Dat de meiden van Blauw-Geel slimmer waren door of voorover of achterover te vallen bij elke vorm van lichamelijk contact stoorde ons behoorlijk. Daarover zeuren op de scheids had geen zin dus….veel oefenen met vallen. In de 2e helft waren de rollen in dat opzicht omgedraaid. Vrij snel werden de lessen van Mike in de praktijk gebracht en kregen we een vrije trap aan de zijkant van de 16 die door Mira (kleinste van het veld) binnen werd gekopt, 2-2. Gedurende deze 2e helft werd Rienke voor Leonie gewisseld, Mette (polsblessure) voor Maartje en Larissa voor Sanne. Dit betekende de nodige omzettingen maar we kregen toch steeds meer grip op de wedstrijd. Ergens halverwege deze 2e helft was er contact, een kreun, een aagh, een plof, een fluitje en een vrije trap voor ons op hun 16. Ook deze werd fraai door Larissa binnen geschoten, 2-3.
Na een vervelende botsing moest Wieke geblesseerd het veld verlaten en stonden we ruim 20 minuten (incl. blessuretijd) met 10 man, of vrouw….zoals je wilt.
Blauw-Geel had een veldoverwicht en kreeg natuurlijk meer balbezit. Dit resulteerde in het zoveelste contact en een vrije trap voor hen. Ook deze werd weer fraai in de kruising gekruld, 3-3. Na het laatste fluitsignaal, er viel dit keer niemand waren we ontzettend blij en opgelucht. Dit voelde als een overwinning….en wij zijn door!.

Volgende week spelen we de 1e competitiewedstrijd in de 2e klasse C (Noord-Oost) uit bij HHC Hardenberg.

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA