DISTRICTBEKER | De Paasberg Zat. bekert verrassend verder na ruime overwinning op BVC’12

Arnhem – Het Zaterdag 1 van SV De Paasberg is er afgelopen zaterdagmiddag in geslaagd zich te plaatsen voor de knock-outfase van het Beker toernooi. 

Na eerder tegen thuis SV Otterlo 2-2 te spelen en uit bij het AZ 2000 van trainer Patrick Baltus knap met 1-4 te winnen, leek door bekeren niet haalbaar ondanks het even aantal punten met SV Otterlo maar het grote doelsaldo verschil van 10 goals.

De Paasberg begon thuis op de Vondellaan erg goed tegen BVC’12 en kwam na 10 minuten spelen op voorsprong door een schitterende vrije trap van Stefan Harle. Wat gelijk de ruststand bleek 1-0.

In de rust gooide Paasberg trainers Paul van Koppenhagen & Theo Groeneveld het systeem om en dit resulteerde al vrij snel na rust in de 2-0 van invaller Terence Mesaki.
Op aangeven van diezelfde invaller maakte Donovan de Kievid enkele minuten later de 3-0, waarmee het verzet van BVC’12 gebroken werd.

SV De Paasberg spits Gregor Groenemeijer kwam met het hoogtepunt van de middag, met een vlammend afstandsschot verschalkte hij de Nijmeegse keeper in de bovenhoek 4-0.
Waarna De Paasberg nog uitliep naar 5-0 via een kop goal van een andere invaller Roan van Helvoort op aangeven van Joep Remmerswaal.

In de slotminuten was er nog kans op 6-0 maar deze bleef helaas uit na het missen van een penalty door Gemayel Engelhardt.

Verrassend genoeg speelde AZ 2000 thuis tegen SV Otterlo met 1-1 gelijk waardoor De Paasberg met deze overwinning verder bekert in het KNVB district toernooi.
Eindstand Poule 24:

SV De Paasberg  3 – 7
SV Otterlo      3 – 5
AZ 2000         3 – 4
BVC’12          3 – 0

Door: Bart van Hintum

Verslag/kopij insturen naar de redactie kan via deze PAGINA