Eredivisie l Futsal Apeldoorn overleeft fysieke duel bij White Stones en zegeviert

Vrijdag 14 september reisden de heren 1 van Futsal Apeldoorn af naar Egmond aan Zee waar Zvv White Stones de tegenstander was.   

Zvv White Stones werd, net zoals Pfc Apeldoorn, afgelopen seizoen kampioen in de eerste divisie. Het was dus een treffen tussen twee nieuwkomers in de eredivisie.
In de sporthal de watertoren waren de ploegen gebrand op de eerste 3 punten te pakken.

Futsal Apeldoorn kwam na 3 minuten al op een 0-1 voorsprong door de nog jonge Ismar Maglajlic. De spelers van Zvv White Stones waren wakker en gingen harder en feller spelen. Het spel van de spelers uit Egmond aan Zee was duidelijk gebaseerd op fysiek spel en duelkracht. Onze coach Youssef el Badey had hier had zijn spelers al voorbereid en duidelijk gemaakt niet mee te gaan met hun spel.
Helaas was het na een harde overtreding op Rachid Boughalab helder dat Futsal Apeldoorn de punten niet gratis meekrijgt.

“We probeerden de wedstrijd te controleren door wat langer in balbezit te blijven en niet te snel diepte te zoeken. Helaas zagen wij te vaak veel ruimte in de diepte waardoor we het toch gingen proberen. Door hun werklust en kracht herstelden zij veel momenten, waardoor wij langzaam in hun spel kwamen.” Aldus Youssef el Badey.

Na 14 minuten kwam Zvv White Stones op gelijke hoogte en dit was tevens de ruststand.

De tweede helft begon voor Futsal Apeldoorn gunstig. White Stones was zoals voorspeld hevig op zoek naar 2-1, waardoor Futsal Apeldoorn slim gebruik maakte van de ruimtes. De goed spelende Ayoub Tamoukh maakte hierdoor zijn eerste op het hoogste niveau 1-2.

Na 30 minuten spelen kreeg Jesper de Vré zijn tweede gele kaart waardoor Zvv White Stones een man minder had.
Tevfik Ceyar profiteerde van het moment en schoot de 1-3 mooi in de hoek.
Dit zou ook de eindstand zijn na een harde, maar sportieve wedstrijd.

 Coach Youssef el Badey : “Wat een vriendelijke en aardige mensen hier. Sociaal, behulpzaam en begripvol. Dit kom je niet overal tegen en dat mag gezegd worden. Dank jullie wel White Stones en ook alle supporters bedankt!”

Maandag speelt Futsal Apeldoorn 1 tegen Lzv Kuypers voor de beker in Lichtenvoorde.

Uitslag 1e divisie B Selectie: CFM Transito 7 – 2 Futsal Apeldoorn beloften.