Beker l Nivo Sparta overtuigend naar volgende ronde na zege op WNC (FOTOREEKS)

ZALTBOMMEL – 82 minuten lang maakten Nivo Sparta en WNC zaterdag een tactisch steekspel van het onderlinge bekertreffen. In de laatste tien minuten doorbrak de thuisploeg de status-quo en trok zo met 2-0 aan het langste eind.

Op sportpark De Watertoren stond met de streekderby een interessant affiche op het programma. De clash tussen een eersteklasser (WNC) en een tweedeklasser met kampioensaspiraties (Nivo Sparta) leverde echter weinig spektakel op.

In de eerste helft was het de thuisploeg die via Daan Schreuders de grootste kans kreeg. Zijn inzet werd gepareerd door WNC-doelman Arjen Kaasjager, waarna de bal vlak voor de doellijn nog ternauwernood kon worden weggewerkt.

Deksel op de neus
Ook de tweede helft was weinig onderhoudend. Op een enkele mogelijkheid voor Willem Looijen en Enzo Geene na, werden Kaasjager en Rob Goesten amper getest. Het leek er dan ook lang op dat het laatste duel in de bekerpoule zou worden beëindigd met de brilstand, maar daar stak Frenk Schaap acht minuten voor tijd een stokje voor. Hij knikte vallend de openingstreffer binnen.

WNC zette daarna nog alles op alles om een gelijkmaker te forceren, maar kreeg het deksel op de neus; invaller Dennis van Meurs brak door de Waardenburgse defensie heen en rondde koeltjes af.

Door de 2-0 overwinning heeft Nivo Sparta zich met negen punten uit drie wedstrijden overtuigend geplaatst voor de tweede ronde van het toernooi om de districtsbeker. WNC moet afwachten wat EVVC en HVCH zondag doen.

Tekst: Regio Voetbal  Fotos : Marco Oomen