Aangekondigde politieacties zijn van de baan, wedstrijden in betaald voetbal gaan door

Fox Sports meldt dat De verenigde politiebonden en de overheid hebben een akkoord bereikt over een nieuwe politie-cao. De aangekondigde acties zijn van de baan, meldt het actiecentrum van de bonden. Dit betekent dat alle wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie kunnen doorgaan. 

Lang was onduidelijk of de duels in het betaalde voetbal gespeeld konden worden. De politie kondigde eerder deze week “de heftigste acties ooit” aan, vanaf vrijdag 18.00 uur tot zondag 23.59 uur.

De KNVB reageert opgelucht op het feit dat de wedstrijd doorgang kunnen vinden. “We zijn voor de fans en clubs blij dat er gewoon gevoetbald kan worden”, meldt de KNVB.

“Door de clubs, gemeentes, supporters en de politie is de afgelopen dagen ontzettend hard gewerkt aan alternatieven om in deze situatie toch te kunnen spelen”, zegt Jan Bluyssen, manager competitiezaken bij de KNVB. “Gelukkig blijken deze nu niet nodig te zijn, maar deze samenwerking stemt ons sowieso heel optimistisch.”

Meer betaald voetbal vind je hier