VIOD klaar in beker na nederlaag tegen buurman DZC`68

De kersverse 2e klasser VIOD kan zich volledig gaan richten op de competitie, die op zondag 23 september van start gaat. Gisterenavond werd de derby tegen DZC’68 op Sportpark Zuid met 3-2 verloren. Longa’30 en DZC ’68 zijn nu zeker van de bovenste twee plaatsen en stoten door naar de volgende bekerronde. De laatste bekerwedstrijd van VIOD tegen Bon Boys in eigen huis, zal op papier een oefenwedstrijd zijn en kunnen beide clubs een week later fris aan de competitie beginnen.

VIOD-trainer Jan Lorsé had zijn basis elf tegen DZC aardig staan. Alleen verdediger Thomas Jansen en aanvaller Dion Telohontbraken op het wedstrijdformulier. De beginfase was voor de thuisclub, maar na een kwartier spelen zette VIOD de toon, won de een op een duels en kwam na een goed uitgespeelde aanval via Victor Steinhauer op voorsprong (0-1). Inmiddels had voormalig VIOD-aanvaller Duri Tekerlek bij zijn nieuwe club DZC zijn opwachting gemaakt, hij verving de geblesseerd geraakte Fabian Mensah. Dat Tekerlek beslist nog niet in goeden doen was, bleek dat hij keer op keer werd afgetroefd bij een bal aanname. Opvallend detail na de voorsprong van VIOD, dat keeper Willem Thijssen een berisping kreeg van scheidsrechter Gerard de Graaf. De nietsvermoedende sluitpost van VIOD, zou in deze fase van de wedstrijd aan het tijdrekken zijn geweest bij een uittrap.

Na ruim een half uur spelen komt VIOD zelfs op ‘n 2-0 voorsprong. Tenminste dat dacht iedereen op de volgepakte tribune. Een vloeiende aanval over drie schijven werd wonderschoon afgerond. Scheidsrechter de Graaf had een buitenspelpositie geconstateerd en keurde dit doelpunt uit het boekje af. De gelijkmaker van DZC’68, Dylan Hendriksen schiet de bal net buiten de zestien binnen, wordt wel goedgekeurd. Nu wordt het vlagsignaal van de assistent door de leidsman niet gehonoreerd, maar de VIOD-doelman werd het zicht ontnomen door een tweetal DZC’68 spelers, die in buitenspelpositie stonden. Toch werd deze treffer wel goedgekeurd en kwam DZC’68 op gelijke hoogte (1-1). Nog geen vijf minuten later pakt VIOD wederom de voorsprong in deze bekerwedstrijd. Aanwinst Victor Steinhouwer legt de bal panklaar voor middenvelder Mike Severs, die het net laat krullen (1-2). Nog voor het rustsignaal weet de thuisclub een grotere achterstand te voorkomen als de bal ternauwernood van de doellijn wordt getrapt.

Direct na de hervatting wordt het spel stilgelegd voor een blessurebehandeling van de leidsman. In de catacombe van het mooie sportpark kijkt iedereen elkaar aan of er een stand-in moet worden opgeroepen. Zover komt het, de wedstrijd wordt hervat en gaat DZC opzoek naar de gelijkmaker. VIOD laat mogelijkheden liggen om de voorsprong uit te breiden en heeft ook geen geluk bij de afronding. Victor Steinhauer schiet net naast en een kopbal van Jorn Eijkelkamp gaat via de vingertoppen van DZC-doelman Job Tadema net over de lat. Verdedigend heeft VIOD onder aanvoering van Vincent Bosch de zaakjes goed onder controle en elke hoge voorzet is een prooi voor de ervaren centrale verdediger. Toch krijgt VIOD een doelpunt om de oren. Door het midden weet Rutger Ebbers met een mooi geplaats schot de gelijkmaker te scoren (2-2). Als op het scorebord minuut 90 verschijnt, valt onverwachts de winnende treffer voor de thuisclub. Invaller Ruben Wichgers schiet DZC met en fraai doelpunt naar een minimale overwinning (3-2).

Door deze overwinning heeft zowel DZC `68 als Longa’30 zicht geplaats voor de volgende bekerronde en is het bekertoernooi voor VIOD voorbij. Zondag om 14 uur komt Bon Boys uit Haaksbergen op bezoek voor de laatste wedstrijd in deze poulefase. Een week later gaat het om het ‘echie’, uit tegen vv Vorden.

Door John van der Kamp

Meer over de beker vind je hier