FC Lienden fors onderuit bij Jong Almere City

De tweede wedstrijd buiten de eigen gemeentegrenzen werd er eentje om snel te vergeten. In de Flevopolder werd FC Lienden op een smadelijke 4-1 nederlaag getrakteerd door de jonge garde van Almere City. Gytho Mijland scoorde voor FC Lienden.

Na een goede competitiestart leek Jong Almere City een prima tegenstander om de goede lijn van de eerste wedstrijden door te trekken. Niets bleek echter minder waar.   In de openingsfase zag het er nog geenszins  naar uit dat FC Lienden deze middag als verliezer van het veld zou gaan. Hoewel het erg rommelig was in de eerste twintig minuten wisten ook de gastheren aanvallend niet erg veel te brengen en bleef Lienden redelijk makkelijk overeind. Wat wel van meet af aan opviel was het enorme hoge aantal verkeerde inspeelpasses met name van de defensie van FC Lienden.  In de 25eminuut kwam het eerste doelgevaar van Almere City. De kopbal van de spits van de promovendus werd door Jan Schimmel makkelijk onschadelijk gemaakt. Na een zeer zwakke vrije trap van Frank Wiafe in de 28e minuut kon de keeper Mike Grim de bal makkelijk vangen. In de tegenaanval scoorde Jelle Goselink de 1-0 voor Almere City.   FC Lienden kon ook na deze treffer geen grip op het spel krijgen. De vele fouten bij balbezit maakte het dat de Betuwse ploeg telkens moest omschakelen. Net na het eerste halfuur was de zoveelste fout bijna fataal.  Jordi Balk leverde de bal in en Jan Schimmel kon nog net met de voet redden op de doelpoging die daarop volgde. De enige kans voor FC Lienden  was na een lange bal van Schimmel op Mijland die vervolgens met het hoofd net naast mikte over de uitlopende keeper.  Lienden wist in de eerste helft geen acceptabel voetbal op de prachtige mat van het Yanmar Stadion te leggen. Opvallend was ook dat de corners en vrije trappen van Wiafe slechts de tegenstander wisten te bereiken.

Trainer/coach Hans van der Haar wisselde Nick Hak en Niels Willems in de rust ten faveure van Shuremy Felomino en Mo Bendadi.   Felomina werd net als vorige week in de punt van de aanval geposteerd als breekijzer/aanspeelpunt.  Alle goede bedoelingen  aan de kant van de bezoekers werden al snel na rust overboord gegooid .  Centrale verdediger Balk verdedigde aan de verkeerde kant en corrigeerde zijn fout door zijn tegenstander vast te pakken met een terechte strafschop ten gevolge.  Sam Krant wist hier wel raad mee en bracht de 2-0 op het scorebord.  Almere kon hierna lekker terugzakken op eigen helft en probeerde met uitvallen gevaarlijk te worden. Twintig minuten voor tijd werd het 3-0 door Bensabouh.  Een belabberde terugspeelbal van Memic op Schimmel was de basis van deze treffer.  Met nog een kwartier te spelen kwam Lienden even terug in de wedstrijd toen Mijland de bal van dichtbij hard en hoog tegen de touwen joeg nadat Wiafe in eerste instantie de kans liet liggen.  Lienden probeerde het nog wel, maar veel spelers haalden lang niet het niveau van de week ervoor. In de slotminuut kwam de eindstand op het bord toen een schot van afstand werd aangeraakt en van richting veranderde.

Het is nu zaak om lering te trekken uit deze wedstrijd. De defensie heeft leiding nodig.  Shuremy Felomino lijkt hiervoor de aangewezen man. Daarnaast moet op het middenveld een betere balans gevonden worden.  In de voorste gelederen smacht de aanhang naar een basisoptreden van Bellahsan . Volgende week mag FC Lienden het opnemen tegen sv Spakenburg met een aantal ex-FC Lienden spelers binnen hun gelederen.

 

 

Meer uit deze klasse hier