“Messi van Nijmegen” matchwinnaar bij NEC – FC Dordrecht

NIJMEGEN – Het ging moeizaam voor NEC, maar de drie punten zijn binnen. Oud-Feyenoorder Anass Achahbar deed de ploeg van trainer Gérard de Nooijer veel pijn door de treffer tien minuten voor rust, op aangeven van Leroy Labylle.

“Messi van Nijmegen”

Met zijn opvallend kleine lengte, bouw, grilligheid, handgebaren, hangend hoofd, viering van z’n goal en manier van dribbelen. Dit laatste mislukte vaker dan dat het lukte. Toch was Anass Achahbar de man van de wedstrijd. Achahbar doet in veel denken aan Lionel Messi die in de Spaanse competitie vaak een dubbele dekking kreeg. Anass Achahbar had dat in deze wedstrijd gelukkig niet en dat zorgde ervoor dat hij vrij stond om in te schieten na een goede actie vanaf de linkerflank door Labylle. Anass Achahbar kon daardoor “groeien” in de wedstrijd. Dat lukte niet, ook mede door het goed verdedigen van de Dordtenaren.

Slaapverwekkend

Tot aan het doelpunt was de wedstrijd slaapverwekkend, aftasten, uitlokken, kansen afwachten en vooral geen tegengoals krijgen. Dat was de tactiek van beide ploegen. NEC worstelt met zichzelf. De vele nieuwelingen moeten van het elftal nog een team vormen. Dat is geen makkelijke taak, maar belangrijk zijn de driepunten, zo moet Jack de Gier gedacht hebben. Dordrecht wachtte af en loerde op de counters. Na het doelpunt leefde het spel weer op en werden er door beide partijen veel kansen gecreëerd.

Slotoffensief

Na rust was NEC af en toe dreigend. Ook werd er een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. FC Dordrecht slaagde er niet in om na het slotoffensief met een goed resultaat huiswaarts te keren. Savvas Mourgos mikte net naast en Renny Smith slaagde er ook niet in om de bal achter doelman Alblas te werken. Hierdoor boekte NEC een zwaarbevochten zege op eigen veld; FC Dordrecht blijft steken op één puntje na drie wedstrijden.

©Door onze verslaggever

Meer betaald voetbal vind je hier