Bekervoetbal l Sterk begin VSCO’61 tegen CVVO

Voor menigeen misschien wel verrassend bewees VSCO’61 zichzelf een goede dienst door de eerste wedstrijd in het bekertoernooi in het Friese Lemmer tegen de plaatselijke Christelijke Vereniging voor Ontspanning (CVVO) met 2-1 te winnen.

De aanloop tot deze wedstrijd was immers niet zo veelbelovend geweest. Voeg daarbij dat een aantal basisspelers nog niet wedstrijdfit zijn en ook de ruime nederlaag van vorig jaar (5-1) nog in het geheugen lag was het logisch dat deze wedstrijd toch wel met enige reserves werd tegemoet gezien. Trainer Bülent Akar had er voor gekozen om de jeugdspelers Beerd Bonestroo en Luca Veldhoen als basisspelers te laten starten. Beide spelers speelden ruim een uur en deden dat op een verdienstelijke wijze.

In de eerste helft hielden de partijen elkaar goed in evenwicht wat ook in de stand tot uitdrukking kwam. De kleedkamers werden met een 1-1 ruststand opgezocht. De eerste goede kans was voor Dominique van de Grift, maar vrij voor de doelman miste hij helaas. Doordat doelman Alex Grootenhuis even later de bal niet goed wegwerkte kon Wesley Pater niets anders dan ten koste van een overtreding de tegenstander de weg tot het doel belemmeren. Uit de vrije trap wist Thomas Miedema de thuisclub op voorsprong te zetten. Al vrij snel kwam VSCO’61 weer op gelijke hoogte. Uit een goede aanval kwam de bal op links terecht bij Luca Veldhoen. Die kapte zijn tegenstander behendig uit en schoof de bal zuiver in de verste hoek.

Na de hervatting was VSCO’61 duidelijk de bovenliggende partij. Door goede combinaties werd CVVO aan banden gelegd en ontstonden er ook kansen, die echter niet gelijk in resultaat werden omgezet. Gehaastheid en onzorgvuldigheid waren hier schuldig aan. Doordat de verdediging van VSCO’61  weinig tot niets weggaf leek de wedstrijd uiteindelijk in 1-1 te eindigen. Tot 3 minuten voor het einde Ruben Buijserd een goede pass gaf op Henk Elskamp die door kon gaan tot de achterlijn en op het juiste moment Roel Wolf in stelling bracht. Deze voorsprong werd in de resterende minuten niet meer uit handen gegeven en zo behaalde VSCO’61 een verdiende overwinning.

De andere wedstrijd in de poule tussen WVF en Go Ahead Kampen eindigde zoals die werd begonnen: 0-0, Volgende week speelt VSCO’61 de tweede wedstrijd in de poule thuis tegen WVF uit Westenholte. Aanvang 14.30 uur.  

Door: Bert Schipper

Meer over de beker vind je hier