Voorbeschouwing Gelderse Derby: FC Lienden tegen De Treffers (VIDEO)

Komende Zondag komt de FC Lienden formatie van trainer Hans van de Haar in actie in de eerste officiële thuiswedstrijd van dit seizoen. Op bezoek komen De Treffers uit het Gelderse Groesbeek. Een nieuwe testcase voor de jonge Betuwse ploeg.

Met De Treffers treft FC Lienden een uit het zondagvoetbal bekende tegenstander. Na een teleurstellend en kortstondig bekeravontuur (2-1 verlies in het verre Limburg tegen hoofdklasser Groene Ster) leverde de competitie ouverture wel drie belangrijke punten op voor onze manschappen. In Haarlem werd de oudste voetbalvereniging van ons land, Kon. HFC, met 1-2 geklopt. Een misschien wat geflatteerd resultaat maar niet minder welkom voor de jonge en nog grillig ogende FC Lienden formatie. Alle puzzelstukjes zijn nog niet gevallen, het is hier en daar nog zoeken en het spel is nog te wisselvallig. Onvermijdelijk als je kijkt naar de drastisch vernieuwde en jonge selectie (met een gemiddelde leeftijd van minder dan 23 jaar). De selectie herbergt potentie, maakt een gretige indruk maar onvermijdelijk is dat er ook tijd nodig is. Het zal zeker in de beginfase een proces van vallen en opstaan zijn waarbij het vooral zaak is de voorkomen dat op bepaalde momenten niet te ver door de ondergrens wordt gezakt. De wedstrijd van komende zondag is een mooie volgende graadmeter en uitdaging voor de Liendense ploeg.

Tegenstander de Treffers zal niet blij zijn met hun seizoenstart. Uitgeschakeld in het bekertoernooi en de eerste wedstrijd thuis met 1-4 onderuit tegen het sterke Katwijk, de kampioen van afgelopen seizoen. De gasten uit Groesbeek zullen zondag erop gebrand zijn om de valse start recht te zetten. Een gemotiveerde tegenstander kan dan ook verwacht worden.

De wedstrijd tussen de twee hoogst spelende amateurploegen van Gelderland belooft een interessante en spannende confrontatie te worden. Het wordt ook een weerzien tussen diverse spelers met een Achilles’29 verleden want beide ploegen herbergen voormalige Achilles’29 spelers.

Hopelijk komt onze blauwwitte brigade zondag fris, gretig en goed voor de dag en kan er met de steun van de thuisaanhang een mooi resultaat bereikt worden. De wedstrijd begint zondag om half drie op sportpark De Abdijhof in Lienden.

Tekst: FCLienden

Meer uit deze klasse hier