Tweede ronde Berend Elzerman Toernooi, SVI aan kop

Na de doordeweekse tweede ronde van het 37e Berend Elzerman Toernooi heeft SVI de beste papieren voor de toernooiwinst. De ploeg uit Zwolle-Zuid wist als enige van de deelnemers de beide wedstrijden tot nu toe te winnen.

In de donderdagavondwedstrijd tussen SVI en VSCO’61 waren de beste kansen in de eerste helft voor VSCO’61. Rinse van der Velde kreeg een 100% kans, maar mikte naast. Ook Dominique van de Grift was dichtbij een treffer, maar kon de bal onvoldoende richting meegeven. Op een inzet van Twan Zuidmeer bracht VSCO-doelman Arjan ten Klooster redding. De laatste kans in de eerste helft was voor Ruben Buijserd die zijn kopbal net over ziet gaan.

De tweede helft is SVI de betere ploeg. Door een aantal wissels werd SVI sterker, terwijl VSCO’61 door een aantal (noodgedwongen) wissels minder voor de dag kwam. In de 49e minuut wist Jordy Hendriks de 0-1 te scoren op aangeven van Nico Veldman. Rinse van der Velde wint na een uur spelen een kopduel van de doelman, maar de bal wordt voor de lijn weggewerkt. In de laatste vijf minuten loopt SVI uit naar een geflatteerde 0-3 winst via doelpunten van Nico Veldman (fout in de defensie) en Youp Kok. Beide teams wisten na afloop twee van de drie penalty’s te scoren.

WVF speelde dinsdagavond tegen Nunspeet een kansloze eerste helft. De rust werd bereikt met een 4-0 voorsprong voor Nunspeet.  De tweede helft tapte WVF uit een ander vaatje. Speelde veel agressiever en hield de ruimtes klein. WVF wist terug te komen via Sieme ten Broeke en Jhon Lieben. Van de drie te nemen penalty’s wist WVF driemaal te scoren en Nunspeet tweemaal.

Woensdagavond kwamen Dos Kampen en Zwolsche Boys binnen de lijnen. Tot de rust hielden beide teams elkaar in evenwicht en werd er niet gescoord. In de tweede helft wist Dos Kampen het verschil te maken en won met 3-2. Beide teams scoren vervolgens driemaal van de penaltystip.

 

Door: Bert Schipper

Meer toernooien vind je hier