Zes Gelderse club in hoofdtoernooi KNVB Beker

Zaterdagavond loten er zes Gelderse clubs mee bij de loting voor de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker: Vitesse, De Graafschap, NEC, DFS, TEC en DVS’33. Dit aantal had hoger kunnen zijn, maar in de tweede voorronde werden VVOG, De Treffers, Achilles’29 en FC Lienden uitgeschakeld. De 64 overgebleven clubs treffen elkaar in de eerste bekerronde op dinsdag 25, woensdag 26 en donderdag 27 september.

Nadat DFS zaterdag al in Opheusden even knap als verrassend Tweede Divisionist Barendrecht na verlenging met 2-1 versloeg, was het Tielse TEC dinsdagavond met 0-3 te sterk voor GVVV uit de Tweede Divisie. De Gelderse hattrick werd woensdagavond gecompleteerd door DVS’33 Ermelo dat na verlenging met 1-2 de Groesbeekse Tweede Divisionist De Treffers versloeg. Opvallend genoeg werden zes van de twaalf ploegen uit de Tweede Divisie verslagen: ook IJsselmeervogels, HHC en FC Lienden verloren van een lager spelende tegenstander.

VVOG (2-0 in Meppel tegen Hoofdklasser Alcides), Achilles’29 (1-6 tegen Harkemase Boys), De Treffers (dus met 1-2 tegen DVS’33) en Lienden (2-1 tegen Groene Ster) werden doordeweeks in de voorronde uitgeschakeld.

Door onze redactie

Meer over de beker vind je hier