Reserves De Graafschap slaan na rust toe tegen Jong NEC

Doetinchem – Het eerste competitietreffen tussen Jong De Graafschap en Jong NEC heeft maandagavond een geflatteerde 4-0 overwinning voor de thuisploeg opgeleverd. Op De Vijverberg  was het twintig minuten voor tijd nog 0-0 en was de directe rode kaart voor de Nijmeegse centrale verdediger Frank Sturing beslissend. In het restant liep Jong De Graafschap via een wonderschone treffer van Hamdaoui, een eigen doelpunt van Van Rooij en treffers van Thomassen en wederom Hamdaoui uit tot de 4-0 eindstand.

Terwijl Jong NEC naar Doetinchem was afgereisd met de beloftenploeg aangevuld met selectiespelers Buwalda, Sturing, Sabak en doelman Alblas stond De Graafschap op volle sterkte aan de aftrap. De thuisploeg had ervoor gekozen om alle reserves van de hoofdmacht op te stellen en trad met een elftal aan waarmee het in de top van de Eerste Divisie zou spelen: Etemadi, Van Overbeek, Straalman, Klaasen, Lars Nieuwpoort, Vet, Olijve, Thomassen, Hamdaoui, Narsingh en Van den Hurk. Eindverantwoordelijke Jan Vreman kreeg zelfs Sandor van der Heide naast zich. Keerzijde is het ontbreken van speeltijd voor de talentvolle beloften, al viel de jeugdige selectiespeler Marlon Versteeg uitstekend in als linksback na een blessure van Nieuwpoort. De Graafschap zal ongetwijfeld veel oefenwedstijden gaan spelen om ontevredenheid bij de spelers van de beloftenploeg te voorkomen.

©Door onze redactie

KLIK HIER VOOR HET ALBUM