Zes Gelderse clubs strijden dinsdag en woensdag om plek in KNVB Beker

Dinsdag en woensdag staan er een aantal mooie bekerwedstrijden op het programma met een Gelders tintje. De winnaars van deze duels in de voorronde om de strijd van de TOTO KNVB Beker plaatsen zich net als Vitesse, De Graafschap, NEC en het verrassende DFS voor het hoofdtoernooi van het landelijke bekertoernooi dat op 25 september van start gaat.

Dinsdagavond wordt in Veenendaal de interessante bekerontmoeting tussen GVVV en TEC gespeeld. Vorig seizoen kwamen beide ploegen nog uit in de Tweede Divisie, maar na de ongelukkige degradatie moet TEC het dit seizoen een divisie lager doen. Derde Divisionist VVOG reist dinsdagavond af naar Meppel, waar een ontmoeting met hoofdklasser Alcides wacht.

Woensdagavond worden er in Groesbeek twee bekerwedstrijden gespeeld, waarbij het Gelderse onderonsje tussen De Treffers en DVS’33 op voorhand erg aantrekkelijk is. DVS’33 kent een erg sterke voorbereiding en start als titelfavoriet in de Derde Divisie en lijkt tegen het een klasse hoger spelende De Treffers zeker niet kansloos. Na de zwaarbevochte penaltyzege op Zaanlandia treft Achilles’29 op De Heikant woensdagavond met Harkemase Boys een opponent uit de Derde Divisie. Lienden moet in Heerlen afrekenen met Hoofdklasser Groene Ster om de volgende bekerronde te bereiken.

De Treffers speelt de Derby tegen DVS’33 Ermelo

Door onze Redactie

Meer over de beker vind je hier