Wisselende resultaten Gelderse clubs in KNVB Beker: DFS, DVS’33 en Achilles’29 bekeren verder

Afgelopen weekend is de strijd om de KNVB Beker voor drie Gelderse clubs uitstekend begonnen:  DFS, DVS’33 en Achilles’29 wisten de volgende bekerronde te bereiken na knappe overwinningen. MASV, DZC’68 en Alverna wisten niet te stunten en zijn na hun nederlaag uitgeschakeld in de strijd om de TOTO KNVB Beker.

DFS zorgde voor de grootste Gelderse bekerstunt door op het eigen Sportpark ’t Heerenland Tweede divisionist Barendrecht te verslaan. In Opheusden was het na de reguliere speeltijd 1-1 door een late gelijkmaker van Bokila. In de verlenging kroonde invaller Scheffer zich tot matchwinner: 2-1. Door de knappe zege plaatst de Hoofdklasser van trainer Scott Calderwood zich voor het hoofdtoernooi.

DVS’33 wist zich overtuigend te plaatsen voor de tweede voorronde door een 2-6 overwinning op Quick’20. Voor de ploeg uit Ermelo waren Roemeon en Öztürk tweemaal trefzeker en wisten ook de aanwinsten Pilon en invaller Powel te scoren. Woensdag speelt DVS’33 in Groesbeek tegen De Treffers voor een plek in het hoofdtoernooi van de beker.

Achilles’29 wist zich in Zaandam via een gewonnen strafschoppenserie ook te plaatsen voor de volgende bekerronde door Zaanlandia te verslaan. Na reguliere speeltijd was het 1-1 omdat de thuisploeg in de slotfase het openingsdoelpunt van Loning wist te neutraliseren. Achilles’29 speelt woensdag tegen Harkemase Boys een thuiswedstrijd de tweede voorronde van de beker.

Derdeklasser MASV uit Arnhem wist zich tegen ASWH uit de Derde Divisie kranig te verdedigen maar na de eerste treffer na veertig minuten werd het uiteindelijk toch 5-0 voor de ploeg uit Hendrik Ido Ambacht. De Doetinchemse eersteklasser DZC’68 wist Scheveningen zeventig minuten op 0-0 te houden, maar uiteindelijk won de naar de Tweede Divisie gepromoveerde ploeg uit de kustplaats toch met 0-2 van de hard werkende ploeg van de nieuwe trainer Steven Verheijen. In Wijchen kon Alverna ook niet stunten. Op Sportpark Bospad verloor de eersteklasser met 0-2 van ODIN’59 dat uitkomt in de zaterdagse Derde Divisie.

Door onze redactie

Meer over de beker vind je hier