Prognose seizoen 2018-19 “Hans van der Hoop wilt met Wijhe’92 continuïteit handhaven “

Het seizoen 2017-2018 is zowel voor het eerste team van Wijhe ’92  als voor Hans van der Hoop zelf niet geworden van wat er gehoopt werd. Na het seizoen daarvoor via de nacompetitie net niet gepromoveerd te zijn naar de 2e klasse, waren de verwachtingen hoog gespannen.

Vooral door een slechte competitiestart werd echter slechts een 7e plaats behaald en werd er zeker niet voldaan aan de verwachtingen.

Zelf kreeg Hans van der Hoop te maken met gezondheidsproblemen en heeft hij in opdracht van de neuroloog eind maart zijn taken moeten neerleggen. Gelukkig is Hans van der Hoop nu weer volledig hersteld.

Hij gaat weer vol energie richting het komende seizoen.  Komend seizoen begin Hans van der Hoop aan zijn 3e seizoen bij Wijhe ’92. Een echte dorpsclub waarbij de randvoorwaarde op niveau 1e klasse zijn, echter betalingen niet aan de orde zijn en de selectie volledig bestaat uit spelers woonachtig of met een afkomst Wijhe. Twee keer per week fysiotherapie op de club, een hersteltrainer vanuit het plaatselijke sportcentrum zijn voorbeelden van de optimale werkomstandigheden.

……………Interview

 

Hans van der Hoop “Doelstelling van de club is minimaal een goede 3e klasser te zijn en te kijken of een overstap naar de 2e klasse mogelijk is. Ik heb het er prima naar mijn zin als hoofdtrainer en hoop ook dit seizoen mijn  steentje te kunnen bijdrage aan de verbetering van het spelniveau.”

Ben je tevreden met de samenstelling selectie?
“Ik ben uitermate tevreden met de samenstelling van de selectie. De selectie van het 1e elftal bestaat uit 21 spelers en zeer verheugend is dat voor het tweede jaar achter elkaar alle spelers zijn gebleven en er vanuit de jeugd een zeer goede lichting aankomt. Heel belangrijk voor een dorpsvereniging als Wijhe om de continuïteit te kunnen handhaven.”

Verwachtingen nieuwe seizoen ? 
“De verwachtingen dit seizoen zijn gelijk aan die van het vorig seizoen. We hebben een kwalitatief brede en goede selectie, die hopelijk heeft geleerd van vorig seizoen en daardoor alleen maar sterker voor de dag komt. Als selectie, sportman, moet je een sportieve doelstelling hebben en dat is voor ons meedraaien om het kampioenschap. Dat wordt uiteraard bepaald door veel factoren, maar de factoren waar we invloed op hebben (vorm, fitheid, mentale weerbaarheid) moeten we verbeteren t.o.v. vorig seizoen. Dan kan het een heel leuk seizoen worden!”

Kanshebbers?
“Ik denk dat de kopploegen heel gewaagd aan elkaar zullen zijn en zie geen absolute titelfavoriet. Kanshebbers zijn in mijn ogen de Deventer ploegen Helios en Colmschate, terwijl ook Spc. Lochem vorig jaar duidelijk een van de betere teams in 3B was.”

MAAK OOK JULLIE DEFINITIEF SELECTIE BEKEND VIA DEZE PAGINA