Mick Hermsen nieuwe Manager Jeugdopleiding VIOD

Doetinchem – Het bestuur van vv VIOD heeft Mick Hermsen weten strikken voor de functie manager jeugdopleiding VIOD. De 24-jarige in Dinxperlo wonende Mick Hermsen is geen onbekende voor VIOD, die vijf jaar geleden vertrok naar Zelos. Hermsen was tussen 2010 en 2013 bij VIOD actief als assistent-trainer bij de C1 en B1. Samen stond hij met trainer Vincent Bosch aan het roer bij de C1. Een jaar later schoof hij door naar de B1, als assistent van trainer Ruud Garretsen, die tijdens het seizoen werd vervangen door de huidige hoofdtrainer van VIOD Jan Lorsé. In dat jaar werd de samenwerking met Mick Hermsen met een seizoen verlengd. Het trainerskoppel Lorsé/Hermsen stond aan de basis van een succesvol seizoen met de spelers Jorn Eijkelkamp, Julian Bril, Dion Teloh en Joppe Derksen, die destijds deel uitmaakten van VIOD B1. De bekerfinale werd bereikt en als hoogtepunt werd het kampioenschap binnengehaald.

Hierna vertrok Mick Hermsen bij VIOD en werd hoofdtrainer van de jeugdafdeling van Zelos. Na een uitstapje als senioren-hoofdtrainer bij 5e klasser Den Dam, streek Hermsen afgelopen seizoen weer neer in Zelhem en deelde zijn kennis van zaken als hoofd jeugdopleiding bij Zelos. Inmiddels had hij succesvol de studie Sport Gezondheid & Management afgerond bij de HAN in Nijmegen. Deze ontwikkelingen en ambitie van Hermsen is voor het bestuur van VIOD niet onopgemerkt gebleven en ziet hem, mede door zijn VIOD-achtergrond en kennis van zaken, de ideale persoon om de taken binnen de jeugdafdeling van VIOD te managen.

Foto: Mick Hermsen terug op Sportpark Dichteren, waar hij eerder als jeugdtrainer actief is geweest. (Foto: Erik Eijkelkamp/PR VIOD)

Mick Hermsen, die in bezit is van het UEFA C-trainersdiploma, heeft een eigen bedrijf MH Goals, die ondersteuning biedt aan voetbalclubs op het gebied van competentiegericht trainen. Competenties die hij bij VIOD als een rode draad zal neerleggen. Niet alleen voor de selectieteams, maar ook voor alle andere jeugdteams, in samenwerking met alle jeugdtrainers en de technische- en leeftijdscoördinatoren. Op de trainingsavonden en zaterdagen is Mick het aanspreekpunt, die nog naarstig op zoek is naar personen, die hem als coördinator wil assisteren, voor zowel op het technische vlak en als leeftijdscoördinator. Ook voor de jeugdkeepers van VIOD worden lijnen uitgezet, met als doel een vaste doordeweekse trainingsavond.

Het bestuur van vv VIOD is blij en trots met de overeenkomst die zij met Mick Hermsen hebben kunnen sluiten en wenst hem veel plezier en succes met het invullen van deze mooie uitdaging!

 

Door John van der Kamp

Meer nieuws lees je hier