De Graafschap verliest van Aris Thessaloniki

De Graafschap is er niet in geslaagd sportieve revanche te nemen voor de pijnlijke oefennederlaag van zaterdag tegen IJsselmeervogels. Op het prachtige grasveld van vijfdeklasser VV Mariënveld verloor de ploeg van trainer Henk de Jong na een matige wedstrijd met 0-1 van het Griekse Aris Thessaloniki.  

De Graafschap kwam in het eerste kwartier op achterstand na een fout van doelman Etemadi die een vrije trap van de Grieken door zijn handen liet glippen. In het vervolg maakte Etemadi zijn fout deels goed door een strafschop te stoppen. In de eerste helft was Nijland enige malen met schoten dichtbij de gelijkmaker, maar was het baltempo van de ploeg uit Doetinchem te laag. In de tweede helft speelde De Graafschap met een aanvallender middenveld en had het een veldoverwicht, maar verder dan goede mogelijkheden via de goed ingevallen Thomassen, Serrarens en invaller Vet kwamen de Achterhoekers niet.

Vrijdagavond speelt De Graafschap in Zelhem de laatste oefenwedstrijd voor de competitiestart tegen Al Jazira.

Door de Redactie

Meer nieuws lees je hier