Reserveteams De Graafschap en NEC treffen elkaar bij competitiestart

Op maandagavond 20 augustus start de competitie voor reserveteams met een Gelders onderonsje tussen De Graafschap 2 en NEC 2. Beide ploegen maken deel uit van Poule A die bestaat uit tien teams uit het noorden en het oosten van het land. Ook Jong Achilles’29 is in deze competitie ingedeeld en zal op 20 augustus starten met een thuiswedstrijd tegen de reserveploeg van Emmen.

De Graafschop besloot onder meer vanwege de degradatie uit de Derde Divisie de beloftenploeg terug te trekken uit de voetbalpiramide en weer “ouderwets” op maandagavond te gaan spelen tegen andere tweede elftallen waar NEC niet uit is weggeweest. Ook Achilles’29 koos weer voor de beloftencompetitie, al is de sportieve toekomst van de Groesbeekse club nog onzeker.

De Graafschap, NEC en Achilles’29 zijn in poule A ingedeeld met de reserveteams van kampioen Heerenveen, Cambuur, Emmen, Go Ahead Eagles, Heracles Almelo, PEC Zwolle en FC Twente. De tien ploegen spelen voor de winterstop een halve competitie waarna de eerste vijf ploegen zich plaatsen voor de kampioenscompetitie. Na de winterstop wordt er dan met de beste vijf teams uit poule B (met onder meer Feyenoord, NAC, ADO Den Haag en Willem II) om het kampioenschap en mogelijke promotie naar de Derde Divisie gespeeld.

Door onze redactie

Meer nieuws lees je hier