NEC verkoopt talent Ferdi Kadioglu aan Turkse topclub

Kind van de club Ferdi Kadioglu maakt een prachtige transfer. De 18-jarige middenvelder vertrekt naar de Turkse topclub Fenerbahce, waar hij een vierjarig contract ondertekent. Met de verkoop van Kadioglu is naast een transfersom tevens een bonusconstructie en een doorverkoop bedongen.


“Het is voor N.E.C. uiteraard een gemis dat we een speler als Ferdi kwijt gaan raken,” aldus technisch directeur Remco Oversier. “Maar op deze transfer mogen en moeten we ook met z’n allen opnieuw enorm trots zijn hier bij N.E.C. Na de transfer van Arnaut maakt opnieuw een speler uit onze eigen opleiding en tweede elftal de stap naar een absolute topclub, dit geeft de kracht van onze werkwijze goed weer en is een groot compliment naar onze gehele organisatie. Deze stap is Ferdi van harte gegunt en we hopen van harte dat Ferdi alle verwachtingen waar gaat maken en hebben daar alle vertrouwen in. Namens iedereen bij de club wensen wij Ferdi heel veel succes en blijven hem in de toekomst uiteraard nauwgezet volgen.”

Ferdi Kadioglu over zijn overstap: “Ik ben enorm blij en trots dat ik deze geweldig mooie stap kan en mag maken. Uiteraard zal ik iedereen in en rondom de club enorm gaan missen, want ik loop hier vanaf mijn jongste jaren rond. N.E.C. en haar supporters zitten voor altijd in mijn hart en ik wil iedereen in en rondom de club, van supporters tot vrijwilligers, heel hartelijk danken voor de fantastische tijd die ik hier heb gehad.”

 

Ferdi Kadioglu debuteerde in het seizoen 2016-2017 voor N.E.C. en kwam in totaal tot 70 officiële duels voor N.E.C., waarin hij goed was voor 12 goals en 16 assists. Daarnaast doorliep Kadioglu alle vertegenwoordigende Nederlandse jeugdelftallen en debuteerde hij onlangs voor Jong Oranje.

Bron: NEC

Meer nieuws lees je hier