Middenvelder Tom Overtoom nieuwe aanwinst NEC Nijmegen

N.E.C. heeft zich versterkt met Tom Overtoom (27). De middenvelder wordt overgenomen van Almere City en tekent een contract voor drie seizoenen in Nijmegen, waarmee hij tot de zomer van 2021 is gebonden. Overtoom sluit vanaf morgen aan bij de selectie van trainer/coach Jack de Gier.

“Met Tom halen we een ervaren speler binnen, die ons middenveld voorziet van nog meer creativiteit en voetballend vermogen,” aldus technisch directeur Remco Oversier. “Tom kan zowel op een middenveld met de punt naar voren als naar achteren uitstekend uit de voeten en is een échte voetballende middenvelder die altijd de diepte zoekt in zijn korte en lange passing, in elke situatie. Hiermee zorgt hij vaak voor dreigende situaties en kansrijke momenten. De komende jaren gaan we samen met Tom bouwen aan N.E.C. en we kijken uit naar een prettige en succesvolle samenwerking.”

Foto door: Bob Franken

Tom Overtoom over zijn overstap naar N.E.C.: “In de gesprekken die ik met Remco Oversier en de trainer heb gehad spatte de ambitie er vanaf. Ik ben blij dat N.E.C. en Almere er uit zijn gekomen en kijk er enorm naar uit om de komende seizoenen samen met iedereen in en rondom de club verder te bouwen!”

Tom Overtoom speelde in zijn carrière voor FC Volendam, SC Veendam, Sparta Rotterdam, Haarlem, FC Emmen en Almere City. In 166 wedstrijden in de Eerste Divisie was de middenvelder goed voor 28 goals en 23 assists.

 

Meer nieuws lees je hier