Ongekende slagvaardigheid Vitesse: Gong achtste aanwinst

Vitesse lijkt bijna dagelijks een nieuwe speler aan de selectie toe te voegen. Met de komst van de razendsnelle aanvaller Hilary Gong contracteert Vitesse alweer de achtste versterking voor het nieuwe seizoen. Anders dan in voorgaande jaren wordt  er nu duidelijk geïnvesteerd in meerdere jonge talenten en beperkt de Arnhemse club zich niet tot huurspelers en transfervrije aanwinsten. 

Groot voordeel is dat Vitesse de selectie nu in een vroeg stadium al bijna compleet lijkt te hebben, waardoor trainer Leonid Slutsky de tijd krijgt om een ingespeelde ploeg te formeren die kans heeft de poulefase van de Europa League te bereiken.

Hilary Gong is een 19-jarige Nigeriaanse vleugelflitser die afgelopen seizoen furore maakte bij het Slowaakse AS Trencin. Met Gong heeft Vitesse nu ook een buitenspeler met heel veel diepte, een ander type dan Beerens en Linssen. Wellicht dat Mitchell van Bergen nu uitgeleend zal worden om net als Lelieveld ergens anders veel speelminuten te maken.

Eerder wist Vitesse al rechtsback Khalid Karami, spits Oussama Darfalou, linkerverdediger Max Clark, aanvallende middenvelder Matus Bero en de centrale verdedigers Rasmus Thelander, Jake Clarke-Stalter en Danilo Doekhi  te contracteren. Momenteel is Vitesse op trainingskamp in Oostenrijk, donderdag 26 juli trapt Vitesse af met een uitwedstrijd in de voorronde van de Europa League.

Door onze Redactie

Meer over Vitesse hier