Dertien Gelderse clubs strijden om de KNVB Beker

In totaal dertien clubs uit Gelderland zullen komend seizoen strijden om de KNVB Beker.  Zaterdagochtend vindt de loting voor de eerste en tweede kwalificatieronde van de beker plaats. Van de dertien Gelderse clubs zijn alleen Vitesse, De Graafschap en NEC rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi, De Treffers en FC Lienden zijn vrijgesteld voor de eerste kwalificatieronde.

Eerste kwalificatieronde

De eerste voorronde van de KNVB bestaat uit 58 teams waarvan er 26 vrijgeloot zullen worden. De overige 32 teams spelen op zaterdag 18 of zondag 19 augustus voor een plek in de volgende bekerronde. De Gelderse deelnemers zijn TEC, Achilles’29, DVS’33 Ermelo, VVOG, DFS, DZC’68, Alverna en MASV. Het Arnhemse MASV is de enige derdeklasser in het deelnemersveld.

Tweede kwalificatieronde

De tweede voorronde bestaat uit 54 teams: de 26 clubs die vrijgeloot zijn in de eerste ronde, de 16 ploegen die de eerste ronde wonnen en 12 ploegen uit de Tweede Divisie waaronder De Treffers en FC Lienden. Deze bekerronde staat op het programma voor woensdag 22 augustus of in het weekend van 25 en 26 augustus.

Hoofdtoernooi

De 34 clubs uit de Eredivisie en Eerste divisie starten samen met periodekampioenen Katwijk, Kozakken Boys en AFC en de winnaars van de tweede kwalificatieronde op 25, 26 en 27 september in het hoofdtoernooi. Beloftenteams doen niet mee aan de beker. De bekerfinale wordt op 5 mei gespeeld.

Door: Peter de Kinder

Meer over de beker hier